Ξιπασιά

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ένας σύλλογος φοιτητών στο πανεπιστήμιο Harvard κάλεσε τον Έλληνα υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να συζητήσει μαζί τους. Ο υπουργός δέχεται την πρόσκληση. Υποβάλλει (στον εαυτό του) αίτημα για το ταξίδι και το εγκρίνει.

Μετά την ομιλία του στον φοιτητικό σύλλογο ο κ. Γεωργιάδης διανυκτέρευσε σε φοιτητική εστία του πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκε στο δωμάτιο όπου έμεινε για 9 μήνες ο John F Kennedy ως φοιτητής. Μέσα στην καλή χαρά δημοσιεύει το εξής σχόλιο στο twitter:

Screen Shot 2014-02-16 at 7.36.48 PMΤο Πανεπιστήμιο μου παρεχώρησε για την διαμονή μου εδώ, το σπίτι του JFK. Μεγάλη Τιμή.

Η ξιπασιά αυτή οδήγησε πολλούς χρήστες του twitter να αμφισβητήσουν τον υπουργό και να εγείρουν ερωτηματικά για την επίσκεψή του στο Harvard.

Λίγες ώρες σε νεότερο δημοσίευμα επίσης στο twitter, ο υπουργός μιλά πλεον για διαμέρισμα και όχι για σπίτι.

@KostasVaxevanis όχι αγαπητέ. Δεν μίλησα με τον JFK, έμεινα στο διαμέρισμά του διότι μου το έδωσε το Πανεπιστήμιο. Όπως αν έμενα στο στο Βατικανό στα διαμερίσματα του Πάπα, κάπως θα το γνώριζε η Καθολική Εκκλησία δε νομίζεις; Τώρα αλήθεια άξιζε να ασχοληθείς τόσο νομίζεις; Σ´ευχαριστώ βέβαια διότι χωρίς εσένα δεν θα το μάθαιναν ούτε οι μισοί αλλά άξιζε;

Εδώ ο υπουργός μπερδεύει τα διαμερίσματα του Πάπα με το δωμάτιο φοιτητικής εστίας στο οποίο έμεινε ως φοιτητής κάποιος που αργότερα έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. Νομίζει ο υπουργός δηλαδή, πως το Harvard του έκλεισε δωμάτιο στον Λευκό Οίκο; Ή μήπως αν ο υπουργός έμενε στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο κάποτε είχε διανυκτερεύσει ο Jorge Mario Bergoglio, to 1957, θα πίστευε πως έμεινε στο σπίτι του Πάπα;

Την διανυκτέρευσή του σε δωμάτιο φοιτητικής εστίας που μοιράστηκε ο John F Kennedy με συγκάτοικο για 9 μήνες το 1939, ο υπουργός την πρόβαλλε ως παραχώρηση από το Πανεπιστήμιο Harvard τιμητικά προς αυτόν του σπιτιού του πρώην Αμερικανού Προέδρου.

Στο μεταξύ έχει ανάψει συζήτηση στο διαδίκτυο επειδή ο υπουργός ήταν κάπως σφιχτοχέρης με την αλήθεια (economical with the truth που λεν στη χώρα του Harvard). Διότι ενώ η πρόσκληση του έγινε από φοιτητικό σύλλογο, ο ίδιος άφησε να προβληθεί στην Ελλάδα ως πρόσκληση από το πανεπιστήμιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η πρόσκληση ήταν επίσημη από το Harvard, ο υπουργός απαντά:

@GBelavgenis επισημότατη! Λέτε να χρησιμοποιεί κάποιος το Εμβλημα του Πανεπιστημίου χωρίς γνώση και άδεια από αυτό;

Το επίσημο πρόγραμμα του πανεπιστημίου, δεν αναφέρει πουθενά την επίσκεψη και ομιλία Γεωργιάδη, αφου δεν πρόκειται για επίσημο καλεσμένο του ιδρύματος.

Το επίσημο πρόγραμμα του πανεπιστημίου, δεν αναφέρει πουθενά την επίσκεψη και ομιλία Γεωργιάδη, αφου δεν πρόκειται για επίσημο καλεσμένο του ιδρύματος.

Στο επίσημο πρόγραμμα του Harvard πάντως η επίσκεψη του υπουργού δεν αναφέρθηκε. Αργότερα βεβαια ο υπουργός παραδέχτηκε πως η πρόσκληση ήρθε από σύλλογο [φοιτητών] και όχι από το πανεπιστήμιο ή την σχολή, όπως φαίνεται από την απάντηση που έδωσε στο twitter:

@NikoAgo είναι ένα από τα μέλη του Συλλόγου που με κάλεσαν και δούλευε σε αυτή την εταιρία πριν από 9 χρόνια. Και;

Μάλιστα ο υπουργός φαίνεται να γνωρίζει και τις λεπτομέρειες για την απόφαση του συλλόγου που ήταν – λέει – ομόφωνη!

@yX__ μία ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών με ΔΣ στον σύλλογό τους, από ανθρώπους απ´όλο τον κόσμο, με κάλεσαν ομοφώνως λόγω των Μεταρρυθμίσεων.

Η συλλογιστική του υπουργού είναι η εξής: με κάλεσε ο σύλλογος φοιτητών σε σχολή. Η σχολή ανήκει στο Harvard. Άρα η πρόσκληση είναι από το Harvard. Μεταβατική λογική 8χρονου παιδιού ίσως, αλλά σε καμιά περίπτωση ενήλικα και μάλιστα σε τόσο υπεύθυνη θέση.

Ελαφρομυαλιά στην καλύτερη περίπτωση; Μια ξιπασιά που δεν τιμά την Ελλάδα. Ανωριμότητα ενός υπουργού που καταγράφεται  από την εμμονή του να εμπλακεί σε διαμάχη μέσω του twitter με όσους επισημαίνουν την μωροφιλοδοξἰα του.

Τον υπουργό στη Βοστώνη συνόδευσε ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου, Βασίλης Μπεσκένης. Αυτός ο «αρμόδιος» τι ακριβώς έκανε; Πώς άφησε τον υπουργό του να εκτεθεί έτσι; Δεν θα έπρεπε να του πει, μην απαντάς; Δεν θα έπρεπε να του δείξει πώς να χειρίζεται με σύνεση τα ηλεκτρονικά μέσα;

Στις πραγματικές της διαστάσεις, από τη στιγμή που ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδέχτηκε την πρόσκληση των φοιτητών, η  ανεπίσημη επίσκεψη του στο Harvard ήταν και τιμή και διάκριση για τον ίδιο και τη χώρα. Την τιμή και διάκριση αυτή ακύρωσε η μωροφιλοδοξία του υπουργού. Κρίμα και για τον ίδιο και για τον τόπο.

Bgqur6sIcAAomBCΕνημέρωση 17.02.2014: απτόητος ο υπουργός διεκδικεί μόνιμη διάκριση μωροφιλοδοξίας ανεβάζοντας στο διαδίκτυο την «επισημότατη» πρόσκληση που του έγινε από το Harvard. Το «Εμβλημα» του πανεπιστημίου βεβαίως δεν υπάρχει στην πρόσκληση. Η πρόσκληση του έγινε από φοιτητικό σύλλογο.

Σημειώσεις: (α) γράφω παραπάνω, πως από τη στιγμή που αποδέχτηκε την πρόσκληση ο υπουργός, θεωρώ πως πρόκειται για μια μικρή αλλά όχι ασήμαντη διάκριση. Το ερώτημα είναι αν θα έπρεπε να είχε αποδεχτεί την πρόσκληση. Και σ’ αυτό το θέμα βλέπω αποτυχία των συμβούλων του που ίσως να οφείλεται σε ξελίγωμα για λίγη δημοσιότητα. (β) Για την πρόσκληση του υπουργού από τον συγκεκριμένο φοιτητικό σύλλογο φαίνεται να μεσολάβησαν Έλληνες φοιτητές. Οι οποίοι παράλληλα με τις σπουδές τους διατηρούν εταιρεία συμβούλων. Είναι περίεργη όμως η σύμπτωση πως οι Έλληνες αυτοί έσπευσαν να εξαφανίσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη για μια μέρα, μετά την επίδειξη ελαφρομυαλιάς του υπουργού.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *