Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 15.09.07

Οι αντιεξουσιαστές κάνουν … μηνύσεις. Το χαμόγελο της Τζοκόντα. Κι άλλο πραξικόπημα!

***

Για πρώτη ίσως φορά φάνηκε τόσο καθαρά η αξία της βαριάς ποινής ως μέσου αποτρεπτικού του εγκλήματος. (Γ. Μαρίνος, Βήμα 09.09.07)

Χαιρέκακα και κοντόφθαλμα ο κ. Μαρίνος παραβλέπει την ουσία του ζητήματος. Το έγκλημα αποτρέπεται από την ταχύτατη και άμεση απονομή δικαιοσύνης, κι όχι από τη βαρύτητα της ποινής.

***

Δεν γνωρίζει το Σύνταγμα ο κ. Καραμανλής. (Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, www.in.gr 09.09.07)

Ούτε εσύ το γνώριζες όμως όταν κατέβαζες τη Φώφη υποψήφια στο επικρατείας. It takes one to know one ή, επι το ελληνικότερο: είπε ο γάιδαρος τον πετεινό, κεφάλα.

***

Χαρακτηριστικό είναι όμως ότι την Παρασκευή άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπέβαλαν μηνύσεις ότι δέχτηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων. (Τα Νέα 10.09.07)

To be a rock and not to roll… ή, ο ξεπεσμός του αντιεξουσιαστή: να υποβάλει μήνυση προσφεύγοντας στα όργανα της εξουσίας!

***

ΚΟΙΤΑΖΩ τη διαφημιστική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας στην τηλεόραση και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Πού ζουν όλοι αυτοί οι χαμογελαστοί, αισιόδοξοι, λαμπεροί, καλοντυμένοι άνθρωποι; Στη χώρα μας αποκλείεται. Μεταξύ μας, ούτε λόγος. Από αλλού έχουν έρθει- είναι σίγουρο. Από άλλη χώρα. Μπορεί και από άλλη ήπειρο. Πάντως δεν ζουν εδώ. Γιατί αν ζεις εδώ και έχεις βιώσει αυτή την τραγωδία με τις πυρκαγιές και τα σκάνδαλα όπως με τα ομόλογα, τις υποκλοπές, τη νοθεία στις Πανελλαδικές και τόσα άλλα, δεν μπορεί να έχεις ένα χαμόγελο να […] ( O Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου στα Νέα 12.09.07, η έμφαση δική μου).

Στη φωτογραφία που συνοδεύει την έντυπη έκδοση των Νέων, χαμογελαστός-χαμογελαστός, λαμπερός, και καλοντυμένος: ο κ. Παπαχρήστου. Μάλλον από άλλη ήπειρο θα είναι κι αυτός (και όχι απλώς από την Ήπειρο). [Η φωτογραφία του κ. Παπαχρήστου είναι από τις εκδόσεις Λιβάνη και κροπαρισμένη χρησιμοποιείται στα Νέα.]

***

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Ίαν Πόρτερφιλντ
(www.in.gr 12.09.07)

Αθάνατος δηλαδή ο σχωρμένος;

***

Θεωρώ πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Πληροφορικής στη Δράμα, σύμφωνα με τη μελέτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης που έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας. (O βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας στην Ηχώ 14.09.07).

Ή πληρωμένη ήταν η συνέντευξη του κ. Τζίμα στην Ηχώ ή σε άσχετο την έδωσε ο νυν και υποψήφιος βουλευτής. Διότι η μελέτη, στην οποία αναφέρεται ο κ. Τζίμας, απορρίφθηκε από την Υπουργό Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Άρα το θέμα έχει κλείσει όσον αφορά την δουλειά του ποδαριού που ο κ. Τζίμας θεωρεί μελέτη. Απορώ γιατί ο «δημοσιογράφος» που πήρε τη συνέντευξη δεν γνώριζε τη λεπτομέρεια αυτή ή, αν την γνώριζε, γιατί δεν στρίμωξε τον πολιτευτή.

***

Για πραξικόπημα και πρωτοφανή πρακτική έκανε λόγο στον Flash 96 ο κ. Σπυρόπουλος και εκτίμησε ότι η ΝΔ σφετερίζεται την προνομιακή σχέση της Ολυμπιακής με το υπουργείο Μεταφορών. (Flash, 13.09.07)

Δεύτερο «πραξικόπημα» βλέπει το ΠΑΣΟΚ. Το προηγούμενο, 12 μέρες πρίν, αφορούσε την κ. Γεννηματά. Αυτό έχει να κάνει με τα αεροπορικά εισητήρια των ετεροδημοτών. Ήτοι: την περιφρόνηση προς το Σύνταγμα και την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης, το ΠΑΣΟΚ τα βαφτίζει πραξικοπήματα. Μήπως πραξικοπούν σε βάρος της νοημοσύνης μας;

***

Η Αλεξάνδρα Γιούχαστζ, καθηγήτρια ΜΜΕ στο τμήμα Ελεύθερων Τεχνών, δηλώνει «δυσαρεστημένη» με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας […] (Καθημερινή 14.09.07, η έμφαση δική μου)

Liberal Arts δεν είναι το τμήμα αλλά ο ακαδημαϊκός προσανατολισμός του συγκεκρίμενου κολεγίου. Δεν σημαίνει «ελεύθερες τέχνες». Ο όρος έχει να κάνει με σπουδές επικεντρωμένες σε ανθρωπιστικά θέματα και σε θέματα των γραμμάτων. Η κ. Γιούχαστζ είναι καθηγήτρια Μελετών των Μέσων, και όχι ΜΜΕ. Λίγο προσοχή στη λεπτομέρεια δεν βλάπτει.

***

Αν είστε καλά διαβασμένοι κι αν δεν σας βλέπει η δασκάλα, να αφήνετε τον διπλανό σας να αντιγράφει (Α. Αλαβάνος, Έλλην Πολιτικός του 21ου αιώνα απευθυνόμενος σε μαθητές δημοτικού σχολείου κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2007-08)

Πάνω απ’ όλα το ήθος!

***

Τον γράπωσαν από το κολάρο, τον ανέβασαν πάνω στη μία ιστιοσανίδα και τον μετέφεραν στην ακτή δίνοντας το χάπι εντ που χρειάζεται κάθε αμερικανική ιστορία. (Τα Νέα 14.09.07, η έμφαση δική μου)

Αυτό περί «χάπι έντ» κάθε αμερικανικής ιστορίας θεωρείται χιούμορ ή εξυπνάδα; Η ιστορία αφορά έναν σκύλο που κόντεψε να πνιγεί σε τρικυμία στη λίμνη Μίσιγκαν. Η κάλυψη της είδησης στα Νέα αποκαλύπτει πέρα από τον υποβόσκοντα αντιαμερικανισμό μας και μια αδύναμη ζωοφιλία. (Η κάλυψη της είδησης στις αμερικανικές εφημερίδες: Chicago Tribune, Philadelphia Daily News, Google)

***

Τάζει το ΠΑΣΟΚ:

Υπουργείο Παιδείας, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Θρησκευμάτων (www.in.gr 14.09.07)

Ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας, που λέγαμε …

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *