Τρένα, Στοιχήματα, Σελίδες

Κάποτε η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει κάποιο τρένο. Οι πολίτες έπρεπε να διαλέξουν έναν καλύτερο σταθμάρχη ώστε να σταματήσει το τρένο (της αλλαγής, της καινοτομίας, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κτλ) στον Σταθμό Ελλάδα και να παραλάβει επιβάτες.

Περάσαν τα τρένα και δεν σταματήσαν. Κι εκεί που ‘μασταν μαζεμένοι στον σταθμό, αρχίσαν τα στοιχήματα.

Κάποτε η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει κάποιο στοίχημα. Οι πολίτες έπρεπε να διαλέξουν έναν καλύτερο τσογαδόρο ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα (της ΟΝΕ, των Ολυμπιακών, του Μακεδονικού, κ.ά.)

Χάσαμε στοιχήματα το ένα μετά το άλλο. Κι εκεί που ‘μασταν μαζεμένοι στο σταθμό και κλαίγαμε τα χαμένα στοιχήματα, πιάσαμε το ξεφύλλισμα.

Σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει στην ίδια σελίδα. Οι πολίτες πρέπει να διαλέξουμε έναν καλύτερο δακτυλογλύφτη ώστε να γυρνούν οι σελίδες (της ιστορίας, της οικονομίας, των μεταρρυθμίσεων, κτλ) και να μην μένουμε δίχως σάλιο στο φυλλομετρικό δάχτυλο.

Σταθμάρχες, τσογαδόροι, δαχτυλογλύφτες οι επίδοξοι διαχειριστές της Ελλάδας. Ίσως γιατί βλέπουν την Ελλάδα σαν σταθμό, χαρτοπαικτική λέσχη, ή φυλλάδα. Όχι ως χώρα με πολίτες που τους αξίζει σεβασμός κι αξιοπρέπεια. Όχι ως τόπο με ανάγκη για υλοποιήσιμο όραμα.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι Έλληνες ψηφοφόροι θα επιβεβαιώσουν την εικόνα της Ελλάδας στις 16 Σεπτεμβρίου. Κι αμέσως μετά θ’ αρχίσουμε να συζητούμε και πάλι για το τι φταίει.

Στο μεταξύ θα προκύψει κι η επόμενη ατάκα της πολιτικής διαλεκτικής. Έπειτα από τα τρένα, τα στοιχήματα, και τις σελίδες χρειαζόμαστε κάτι πιο σύγχρονο, π.χ Η Ελλάδα αλλάζει Λειτουργικό Σύστημα.

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν …

Share

9 thoughts on “Τρένα, Στοιχήματα, Σελίδες

  1. Για να ΑΛΛΑΞΕΙΣ λειτουργικό σύστημα, πρέπει πρώτα να ΕΧΕΙΣ ένα!!!!
    Δεν ανοίγουμε καμμιά χαρτοπαικτική λέσχη λέω εγώ?!?!

  2. Για να ΑΛΛΑΞΕΙΣ λειτουργικό σύστημα, πρέπει πρώτα να ΕΧΕΙΣ ένα!!!!
    Δεν ανοίγουμε καμμιά χαρτοπαικτική λέσχη λέω εγώ?!?!

  3. Hack root password (αλλαγή εκλογικού νόμου), install open source OS (αναθεώρηση συντάγματος με απλή αναλογική), reboot (εκλογές).

  4. Hack root password (αλλαγή εκλογικού νόμου), install open source OS (αναθεώρηση συντάγματος με απλή αναλογική), reboot (εκλογές).

  5. @Oneiros: τι με λες Αστέρη μου. Εδώ οι άνθρωποι είναι κολλημένοι στα single side floppies των 5,25 ιντσών!

  6. Pingback: Τρένα, στοιχήματα, σελίδες… « Πέτρος

  7. Εξελίσσεται και πια χρησιμοποιεί νέο λειτουργικό; Καλόοο. Κι όμως τα τρένα της δημοκρατίας χάθηκαν στο ξύλο των ΜΑΤ και την άρνηση της διαφορετικής γνώμης που επιβάλλει η τηλεοπτική προπαγάνδα και η δμηοσιογραφική λαίλαπα, χάθηκε και το τραμ στο όνομα μιας ανάπτυξης που μόνο λίγους ευνοεί. Χάθηκε στα γρανάζια του δικομματισμού.

  8. Εξελίσσεται και πια χρησιμοποιεί νέο λειτουργικό; Καλόοο. Κι όμως τα τρένα της δημοκρατίας χάθηκαν στο ξύλο των ΜΑΤ και την άρνηση της διαφορετικής γνώμης που επιβάλλει η τηλεοπτική προπαγάνδα και η δμηοσιογραφική λαίλαπα, χάθηκε και το τραμ στο όνομα μιας ανάπτυξης που μόνο λίγους ευνοεί. Χάθηκε στα γρανάζια του δικομματισμού.

  9. @Oneiros: τι με λες Αστέρη μου. Εδώ οι άνθρωποι είναι κολλημένοι στα single side floppies των 5,25 ιντσών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *