Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 25.08.07

Ναυάγια, μυστήρια, αντιγραφές, ο καραγκιόζης πυροσβέστης, κι ο Χατζηαβάτης στρατηγός.

***

Στα υπέρ γι΄ αυτού του είδους την κατάδυση είναι το βάθος, που είναι προσβάσιμο από έμπειρους δύτες, το γεγονός ότι πρόκειται για το αδερφό πλοίο του Τιτανικού, τα καθαρά νερά και το μυστήριο γύρω από το πώς βυθίστηκε. (Τα Νέα 18.08.07, για το ναυάγιο του Βρετανικού).

Μυστήριο; Το πλοίο προσέκρουσε σε νάρκη. Έχουν βρεθεί οι άγκυρες των ναρκών που είχε τοποθετήσει απο βραδίς το γερμανικό υποβρύχιο U-73. Η ναρκοθέτηση και η βύθιση του Βρετανικού από νάρκη, επιβεβαιώνονται κι από το ημερολόγιο καταστρώματος του υποβρυχίου.

***

«Πλήγμα για τον τουρισμό η 16η» λέει η Ελευθεροτυπία 18.08.07 αναφερόμενη στις προκηρυχθήσες εκλογές της 16.09.07. Κι αν διαβάσει κανείς το άρθρο, δεν θα βρει καμιά ανάλυση ως προς το γιατί οι πρόωρες εκλογές θα φέρουν πλήγμα στον τουρισμό!

***

ο Π.Ευθυμίου […] θύμισε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα Κίνημα που έρχεται από πολύ μακριά για να πάει πολύ μακριά» (www.in.gr 18.08.07).

Όπως τα UFO δηλαδή;

***

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου με συγκίνηση, αισιοδοξία και τις ευχές όλων για το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή Δρα Ανδρέα Τζάκη. (Φιλελεύθερος 18.08.07). Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου με συγκίνηση, αισιοδοξία και τις ευχές όλων για το Μαΐάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή Δρα Ανδρέα Τζάκη. (Έθνος 18.08.07) Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου με συγκίνηση, αισιοδοξία και τις ευχές όλων για το Μαΐάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή Δρα Ανδρέα Τζάκη. (www.in.gr 18.08.07)

Η δημοσιογραφία ως πιστή αντιγραφή δελτίων τύπου.

***

Έλληνες δασοπυροσβέστες επι το έργον. Η φωτογραφία στην Chicago Tribune ήταν χαρακτηριστική. Είχε τίτλο «Aflame near Athens: Municipal firefighters try to contain a raging fire Thursday in the Nea Penteli area of Mt. Penteli, on the northern outskirts of Athens.» (Μετάφραση: Φωτιά κοντά στην Αθήνα: δημοτικοί πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν μια μανιασμένη φωτιά την Πέμπτη στη περιοχή Νέα Πεντέλη του όρους Πεντέλη, στα βόρεια προάστεια της Αθήνας).

Απεικόνιζε δύο άτομα: ο ένας πότιζε το δρόμο, κι ο άλλος έκανε τον τροχονόμο. Αμφότεροι δίχως στοιχειώδη εξοπλισμό. Ο ένας με άσχετο εξοπλισμό: αντανακλαστικό γιλέκο, λες και εκτελεί έργα σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία. Κοινώς: καραγκιοζιλίκια.

***

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Γράψας, απλώς φρόντισε να δώσει το δικό του στίγμα διοίκησης: «Οι προσπάθειές μου είναι αποκλειστικά προσηλωμένες στην εμπέδωση της πειθαρχίας, στην ύπαρξη διαρκούς επιχειρησιακής ετοιμότητας, στην αποτελεσματική εκπαίδευση, στην ενίσχυση της διακλαδικότητας, χωρίς να παραγνωρίζεται ο διακριτός ρόλος των κλάδων, ο ανθρώπινος παράγοντας, ο σεβασμός στην αξιοκρατία και η ασφάλεια προσωπικού και μέσων» (Ελευθεροτυπία 24.08.07, οι επισημάνσεις δικές μου)

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ άρτι τέως Α/ΓΕΣ σε στρατόπεδο του οποίου πυροβολήθηκε στρατιώτης από πολίτη και διέφυγε ανενόχλητος. Για τέτοια επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποτελεσματική εκπαίδευση, και ασφάλεια προσωπικού μιλάει ο κ. Γράψας!

***

Και μια και πιάσαμε τα στρατιωτικά: από το ΓΕΕΘΑ στο Επικρατείας της ΝΔ ο Ναύαργος κ. Χηνοφώτης. Αυτές οι μετατάξεις-αστραπή από τις Ε.Δ. στο κοινοβούλιο και (ενδεχομένως) στην κυβέρνηση, δεν είναι σημάδια υγειούς πολιτεύματος.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *