Το περιθωριακό blog που λέγεται ΒΗΜΑ

Στις 20 Απριλίου 2011 το διαδικτυακό ιστολόγιο www.toVIMA.gr δημοσίευσε άρθρο γνώμης για το email Άγγλου τραπεζικού σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Το άρθρο έβριθε αξιολογικών χαρακτηρισμών:

ύπουλου χτυπήματος … η ελληνική οικονομία «χτυπήθηκε» από ανυπόστατες φήμες … Είναι τέτοιο το θράσος των διακινητών του ανυπόστατου email

Ωραία αυτά. Έλα όμως που δυο μέρες αργότερα το ιστολόγιο ΒΗΜΑ είχε κεντρική σελίδα με τις εξής ειδήσεις: «Εννέα στους δέκα συζητούν … αναδιάρθρωση» και «Η κυβέρνηση συζητά τη “φιλική” αναδιάρθρωση». Ανήμερα Μ. Σάββατο το ίδιο ιστολόγιο γράφει: «Εκθεση-φωτιά για την αναδιάρθρωση».  Υπόψην πως τα άρθρα του Βήματος μιλούν για την ίδια αναδιάρθρωση στην οποία είχε το «θράσος» να αναφερθεί κι ο διαπραγματευτής της Citi στο «ανυπόστατο» email του για το οποίο η κυβέρνηση έχει παραγγείλει δικαστική έρευνα!

Δεν είμαι βέβαιος αν η ανυπευθυνότητα με την οποία διαχειρίστηκε την είδηση το Βήμα αντανακλά την ανυπευθυνότητα με την οποία διαχειρίζονται κάποιοι τα παπαγαλάκια του Βήματος. Όπως και να’χει όμως η εικόνα είναι απαράδεκτη, δημιουργεί σύγχυση και διογκώνει το αίσθημα αναξιοπιστίας προς την κυβέρνηση και τον Τύπο. Απο κοντά κι ο βλακώδης ισχυρισμός του Σ. Ευσταθιάδη πως το ΑΕΠ της Ελβετίας είναι 7 τρις (ναι, τρισεκατομμύρια) ευρά, συμπληρώνει εικόνα περιθωριακού blog για το ψηφιακό λείψανο του Βήματος.

Share

3 thoughts on “Το περιθωριακό blog που λέγεται ΒΗΜΑ

  1. Μόλις έγραψα σχόλιο κάτω από την είδηση στο Βημα. Θα πρέπει να κοστίζει πολύ η επανατύπωση της web είδησης για να μην τη διορθώνουν. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν βασικά οι ειδήσεις στο Βήμα είναι όλες τυπωμένες από τη μηχανή και στο web μπαίνει σκαναρισμένο κείμενο.

  2. Το πιο πιθανό είναι όπως ξαπατίκωναν τα διάφορα άρθρα από το ίντερνετ, να μπέρδεψαν τα νούμερα. Σύμφωνα με τη wikipedia πάντως, το 2009 ο κύκλος εργασιών του τραπεζικού τομέα στην Ελβετία, ήταν υπεύθυνος για το 11.6% του Ελβετικού ΑΕΠ το οποίο βέβαια ήταν σχεδόν 500 δισ δολλάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *