Βεβαιότητα οι πρόωρες εκλογές!

Όταν οι Δραμινοί πολιτικοί υπόσχονται πανεπιστήμιο στη Δράμα ένα είναι βέβαιο: πάμε για εκλογές!

Η εγκυρότερη ένδειξη πως πάμε για εκλογές είναι η ανακίνηση δύο θεμάτων από Δραμινούς πολιτικούς: η ίδρυση του τελωνείου της Εξοχής, και η ίδρυση Πανεπιστημίου στη Δράμα.

Το τελωνείο άνοιξε, λίγους μήνες πριν μπει στην ΕΕ η Βουλγαρία. Οπότε μας έμεινε το Δραμινό Πανεπιστήμιο, το οποίο ούτε Δραμινό θα είναι ούτε Πανεπιστήμιο.

Όπως διαβάζω σήμερα στην Ηχώ Δράμας:

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει πανεπιστημιακή σχολή στη Δράμα τους προσεχείς μήνες, ανακοίνωσε ο βουλευτής Ν.Δ. Τζίμας Μαργαρίτης […] οι βουλευτές με τον νομάρχη θα συναντηθούν με την κα Υπουργό προκειμένου να συζητήσουν σε μια ποιο συγκεκριμένη βάση το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής στο νομό μας […] η σχολή που θα δημιουργηθεί στη Δράμα θα είναι εφηρμοσμένων Μαθηματικών […]

Περιβόλι σκέτο οι δηλώσεις του κ. Τζίμα.

Αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σχολή στη Δράμα τυχαίνει και συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια. Χαρακτηριστική ήταν η γελοία εξαγγελία του νομάρχη Δράμας κ. Κ. Ευμοιρίδη, πριν ένα χρόνο περίπου:

Την πεποίθησή του ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου θα […] εξαγγελθεί η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης. Πιο συγκεκριμένα είπε πως ήδη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποφάσισε την διεύρυνσή του προς Δράμα και Καβάλα ενώ έχει συσταθεί 4 μελής επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση αυτή. Ο κ. Ευμοιρίδης τόνισε ότι στην επιτροπή συμμετέχει ο κ. Σούλης Γιάννης, Δραμινής καταγωγής καθώς και ένας ακόμη ο οποίος είναι γαμπρός στη Δράμα. Αυτό αποτελεί ένα ατού για το νομό μας.

Βεβαίως αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 δεν εξαγγέλθηκε τίποτα περι ίδρυσης σχολής στη Δράμα.

Προσέξτε όμως την πρόσφατη δήλωση του κ. Τζίμα: «οι βουλευτές με τον νομάρχη θα συναντηθούν με την κα Υπουργό προκειμένου να συζητήσουν σε μια ποιο συγκεκριμένη βάση το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής στο νομό μας». Βλέπετε πουθενά καμιά νύξη στην ανάμιξη πανεπιστημιακών, ειδικών, κτλ στη συζήτηση; Όχι. Η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην Ελλάδα είναι δηλαδή πολιτικό και τοπικό ζήτημα και όχι ακαδημαϊκό. Και μετά αναρρωτιόμαστε για τα χάλια της ανώτατης παιδείας.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *