Το Έλατο, η Συναγωγή, κι οι φλόγες της υποκρισίας μας

Βιβλία κατεστραμένα από τον εμπρησμό της Συναγωγής. Η φωτογραφία είναι από το ιστολόγιο της Συναγωγής Χανίων.

Καίγεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και συγκλονίζεται το πανελλήνιο.  Καίγεται η ιστορική συναγωγή στα Χανιά και κάνουμε σα να μην τρέχει τίποτα.   Έχει δηλαδή προ καιρού καεί και το φιλότιμο και η συνείδηση μας, στις φλόγες της υποκρισίας μας.  Φλόγες αφεγγείς που τρέφουν τον σκοταδισμό, την εσωστρέφεια, και την οπισθοδρόμηση — τα σαράκια δηλαδή που θα μας αποσυνθέσουν τελικά.

Η συναγωγή των Χανίων είναι κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.  Αυτοί που κάψαν την συναγωγή κάψαν κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.  Με τις ντόπιες αρχές να διατηρούν μια ουδετερότητα που σχεδόν αγγίζει τα όρια της προτροπής τέτοιων πράξεων.

Μπαρούχ — έβγαλε το σπίρτο και έριξε τη βενζίνη
Άτα — το άναψε
Αντονάι — το έριξε στο εύφλεκτο υλικό
Ελοχίμ — γαμώ την Παναγία σας (Εβραία ήταν άλλωστε)

Τι μέλλον περιμένει έναν λαό που βλέπει με απάθεια και αδιαφορία την καταστροφή της ιστορίας του;

Share

9 thoughts on “Το Έλατο, η Συναγωγή, κι οι φλόγες της υποκρισίας μας

 1. Ας έρθει τώρα κανένας Χανιώτης να μου ξαναμιλήσει για τους… δημοκρατικούς αγώνες του χανιώτικου λαού και θα του σύρω όχι απλά τα εξ αμάξης, αλλά και ΟΛΑ όσα τους έχω μαζεμένα τόσα χρόνια. Κότες λειράτες είναι οι Χανιώτες και κρυφοφασίστες που δεν δέχονται να αντιδράσουν σε τέτοια φαινόμενα, όχι τόσο γιατί φοβούνται τα φασιστόμουτρα, αλλά γιατί φοβούνται κάθε τι που δεν είναι σαν τις υπερσυντηρητικές και κολλημένες γαϊδουρομουτσουνάρες τους και γι'αυτό συμπορεύονται με χρυσαυγίτες, χίτες και λοιπούς βρωμοφασίστες.

 2. Οι άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στο κύριο κτίσμα της Συναγωγής καταστρέφοντας τη στέγη, τη συλλογή των 2500 σπάνιων βιβλίων, πολλά θρησκευτικά αντικείμενα της συλλογής τέχνης, το μουσικό αρχείο με σπάνιες ηχογραφήσεις από θρησκευτική και παραδοσιακή κρητική μουσική, τους 4 υπολογιστές και σημαντικό μέρος όλης της συναγωγής. Δεν ξέρουμε ακόμα την τύχη των παπύρων της Τορά που είχαν επιβιώσει της προηγούμενης επίθεσης…

  Τι κρίμα!
  http://abravanel.files.wordpress.com/2010/01/ds

 3. Το Share on Μπλόγκ είναι ο απλός, εύκολος και άμεσος τρόπος για να μοιραστείτε με τους χρήστες και επισκέπτες του Μπλόγκ ένα άρθρο, ή κάτι ενδιαφέροv που βρήκατε στο διαδύκτιο.

  Απλά, προσθέτετε τη διεύθυνση, τίτλο και περιγραφή και αυτόματα κοινοποιάτε σε όλη την κοινότητα, στο Facebook, Twitter και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, δίνοντας τη δυνατότητα να το κάνετε γνωστό, αλλά και να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.

  Σας περιμένουμε στο http://www.mplogk.com

 4. Λες και είναι η πρώτη φορά που κρυβόμαστε πίσω επό ένα δάχτυλο; Το θέμα ξεπερνά για τα ΜΜΕ τον αντισιμιτισμό τους και αγγίζει την έντονη χειραγώγηση κι απόκρυψη ειδήσεων.

 5. Pingback: Ενημέρωση για τον εμπρησμό στα Χανιά και η υποκρισία/ Update on the Hania arson and on hypocricy « Abravanel

 6. ποσο ανόητος φαίνεστε τώρα, που οι συλλφθέντες είναι Άγγλοι και Αμερικάνοι… πόσο ανόητο αμερικανάκι ακούγεσαι, μικρέ και άπειρε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *