Ελλάδα δεν είναι μόνο οι 300


Μετά τον Καραγκιόζη Υπουργό μας προέκυψε και Τιμωρημένος Υπουργός. Αυτός που εκτίει ποινή, κι από πάνω κάνει και την αγγαρεία. Πού βρίσκουμε τέτοιους Καραγκιόζηδες και Αγγαρόφατσες; Στους 300 της Βουλής.

Κι όμως υπάρχει λύση και ελπίδα.

Να γίνει πραγματικότητα η διάκριση μεταξύ εξουσιών. Δηλαδή, αντί να περιορίζεται ο κάθε πρωθυπουργός στης Βουλής τα παλικάρια (που είναι 300 αλλά μόνο οι μισοί περίπου είναι υπουργήσιμοι), να μην διορίζει ούτε έναν υπουργό από τη Βουλή. Αλλά να αναζητεί ικανά στελέχη εκτός Βουλής.

Απλή λογιστική.

Βουλή: πληθυσμός 300.

Ελλάδα: πληθυσμός 11.000.000.

Ήτοι, η δεξαμενή ταλέντου εκτός Βουλής είναι 36.666 φορές μεγαλύτερη από τη δεξαμενή ταλέντου της Βουλής.

Απλούστερη λογιστική:

Από πληθυσμό 300 βουλευτών, ο πρωθυπουργός υπουργοποιεί περί τους 40, δηλαδή το 13.3% της δεξαμενής ταλέντου. Το 13.3%, της δεξαμενής ταλέντου που λέγεται Ελλάδα είναι ένα σύνολο 1.466.300 ανθρώπων. Ε μέσα σ αυτούς θα βρεθούν και 40 σοβαρά και αξιόλογα άτομα να αναλάβουν τα υπουργεία.

Κι έτσι κι από Καραγκιόζηδες θα γλυτώσουμε κι από Αγγαρόφατσες.

To πρωτότυπο σκίτσο είναι από τη σειρά Ισοβίτης του Αρκά.

Share

4 thoughts on “Ελλάδα δεν είναι μόνο οι 300

 1. Μα … ισχύει αυτό.
  Ο πρωθυπουργός μπορεί άνετα να διορίσει υπουργούς εκτός των 300. Συνήθως έχουν έναν δύο, το πολύ.

  Η πίεση από κάθε νομό να δουν το δικό τους παλικάρι με το υπουργικό κουστούμι είναι μεγάλη.

 2. Μα … ισχύει αυτό.
  Ο πρωθυπουργός μπορεί άνετα να διορίσει υπουργούς εκτός των 300. Συνήθως έχουν έναν δύο, το πολύ.

  Η πίεση από κάθε νομό να δουν το δικό τους παλικάρι με το υπουργικό κουστούμι είναι μεγάλη.

 3. Ισχύει, είσαι σίγουρη; Στα λόγια μόνο. Όχι στην πράξη. Γι αυτό ζητώ να γίνει πραγματικότητα η διάκριση των εξουσιών. Άλλο το τι μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός και άλλο το τι κάνει ή δεν κάνει. Ποιοί είναι εξωκοινοβουλευτικοί σήμερα; Η Ντόρα η οποία ετοιμάζεται να ξαναμπεί; Έλεος. Έχουμε διαπλοκή εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Αυτό πρέπει να σταματήσει subito.

 4. Ισχύει, είσαι σίγουρη; Στα λόγια μόνο. Όχι στην πράξη. Γι αυτό ζητώ να γίνει πραγματικότητα η διάκριση των εξουσιών. Άλλο το τι μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός και άλλο το τι κάνει ή δεν κάνει. Ποιοί είναι εξωκοινοβουλευτικοί σήμερα; Η Ντόρα η οποία ετοιμάζεται να ξαναμπεί; Έλεος. Έχουμε διαπλοκή εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Αυτό πρέπει να σταματήσει subito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *