Κρουαζιέρα για πιγκουΐνους

H Ελληνική Κυβέρνηση … επιδότηση της εκπαίδευσης και πιστοποίησης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών … απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές … Το δίκτυο eduline.gr σου προσφέρει εκπαίδευση και πιστοποίηση κύρους στην πληροφορική και μια μοναδική κρουαζιέρα στο Αιγαίο μόνο με €66,5.

Τη διαφήμηση μου την έστειλε φίλος σημειώνοντας απλώς το εξής: «απίστευτο».

Σήμερα όμως Κώστα μου είναι τα γεννέθλια του κουμπάρου μου και παιδικού μου φίλου του Μπάμπη.  Ο Μπάμπης λοιπόν έχει πιαστεί με το  linux και άλλα επαναστατικά τροπάρια της πληροφορικής.  Και ως γνωστό, έμβλημα του linux είναι ο πιγκουΐνος.  Ο οποίος, όταν ερωτεύεται, πάει κρουαζιέρα σε Μύκονο και Σαντορίνη.   Αν, τώρα, πληρώνει €66,5 για το ταξίδι, δεν γνωρίζω.

Θα σου πώ λοιπόν Κώστα, μέρα που’ναι, μια ιστορία για 4 ερωτευμένα πιγκουΐνάκια που ξεκίνησαν να παν καλοκαιρινές διακοπές πριν πολλά χρόνια, το 1989.  Το ταξίδι τους με το πλοίο, από την Καβάλα ως τη Λέσβο μετατράπηκε σε εκπαιδευτική κρουαζιέρα.

Τα πιγκουϊνάκια πιάσαν θέσεις στο κατάστρωμα.  Επιδότηση των €66,5 για να πάρουν καμπίνα έστω και Γ’ θέσης στον σκυλοπνίχτη που θα τους έβγαζε στη Λέσβο, δεν υπήρχε.

Αφού σάλπαρε το πλοίο, ένα πιγκουΐνάκι έβγαλε από το σακίδιό του ένα βιβλιο με τον τίτλο Applications Programming for dBase IV, και ξεκίνησε να το διαβάζει.  Αφοσιώθηκε τόσο, μάλιστα, στη μελέτη του βιβλίου που ξέχασε τα άλλα τρία πιγκουΐνάκια.  Κάτι που έκανε την πιγκουΐνίτσα με την οποία ήταν ερωτευμένο, έξω φρενών.

Ξημερώματα φάνηκε η Λέσβος και το πιγκουΐνάκι έκλεισε το βιβλίο.  Ο φίλος του ο πιγκουΐνος Μπάμπης του είπε τότε «μπράβο Λεωνίδα, το έμαθες καλά το μάθημα!».  Το άκουσαν αυτό κι άλλοι επιβάτες στο κατάστρωμα που είχαν αρχίσει να ξυπνούν και γέλασαν.

Έτσι, Κώστα μου, ο Μπάμπης κι εγώ γίναμε οι trailblazers της Ελλάδας στο θέμα της εκπαιδευτικής κρουαζιέρας με αντικείμενο την πληροφορική!  Αυτός έκανε τον αξιολογητή, εγώ τον μαθητή, κι οι κοπέλες μας τα στραβά μάτια.

Share

6 thoughts on “Κρουαζιέρα για πιγκουΐνους

  1. αξιζε το κόπο τουλάχιστον το διάβασμα, ή τζάμπα πήγε χαμένος ο χρόνος?

  2. Σε ευχαριστώ!!!
    Είμασταν όντως πιγκουίνοι, οι οποίοι εκείνη τη νύχτα κρυώσαμε
    για τα καλά.

  3. Σε ευχαριστώ!!!
    Είμασταν όντως πιγκουίνοι, οι οποίοι εκείνη τη νύχτα κρυώσαμε
    για τα καλά.

  4. Νεκτάριε άξιζε και παράξιζε. Μπορεί η πιγκουϊνίτσα κι εγώ να πήραμε διαφορετικούς δρόμους στη ζωή μας αλλά τον άλλο τον πιγκουίνο και τη δικιά του τους έκανα κουμπάρους και μου κάναν έναν βαφτισιμιό απίθανο. Όσο για τα databases μάλλον από τότε τις έχω αδυναμία και γι αυτό ίσως να αποτέλεσαν το αντικείμενο της έρευνάς μου εδώ και 20 χρόνια περίπου.

  5. Νεκτάριε άξιζε και παράξιζε. Μπορεί η πιγκουϊνίτσα κι εγώ να πήραμε διαφορετικούς δρόμους στη ζωή μας αλλά τον άλλο τον πιγκουίνο και τη δικιά του τους έκανα κουμπάρους και μου κάναν έναν βαφτισιμιό απίθανο. Όσο για τα databases μάλλον από τότε τις έχω αδυναμία και γι αυτό ίσως να αποτέλεσαν το αντικείμενο της έρευνάς μου εδώ και 20 χρόνια περίπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *