Διαβατήρια Ιρλανδών

Έληγε το ιρλανδικό διαβατήριο της Breeda κι ήρθε η ώρα να βγάλει νέο. Έστειλε ένα email στο προξενείο της Ιρλανδίας στο Σικάγο. Σε δυο μέρες ήρθε ο φάκελος με την αίτηση. Συμπλήρωσε την αίτηση και την επικύρωσε σύμφωνα με τις οδηγίες: ζητώντας από έναν μάρτυρα να προσυπογράψει. Ο μάρτυρας έπρεπε να είναι αστυνομικός, γιατρός, δικηγόρος ή εκπαιδευτικός ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Στη συνέχεια η αίτηση ταχυδρομήθηκε και σε 4 βδομάδες ήρθε, με FedEx, στο σπίτι το νέο διαβατήριο. Ούτε άσκοπα ταξίδια στο προξενείο. Ούτε χάσιμο χρόνου με τα τερτίπια των προξενικών υπαλλήλων.

Έτσι εξυπηρετεί η Ιρλανδική διοίκηση τους πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό.

Share

12 thoughts on “Διαβατήρια Ιρλανδών

  1. Με την ίδια περίπου διαδικασία ανανέωσα κι εγώ το Γερμανικό δικό μου στην Ελλάδα.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάνε μάρτυρα;

  2. Με την ίδια περίπου διαδικασία ανανέωσα κι εγώ το Γερμανικό δικό μου στην Ελλάδα.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάνε μάρτυρα;

  3. Για τα παιδια μας που γεννηθηκαν στην Αγγλια ειχαμε δυο επιλογες. Ελληνικο διαβατηριο. Ταξιδι απο Cambridge στην Ελληνικη πρεσβεια στο Λονδινο ΜΕ τα παιδια για επι τοπου αιτηση, φωτο κλπ, και μετα απο μερικες βδομαδες αλλο ταξιδι (χωρις τα παιδια αυτη τη φορα) για παραλαβη διαβατηριου. Ισχυς 1 χρονος.
    Αγγλικο διαβατηριο. Ολα μεσω ταχυδρομειου και ισχυς διαβατηριου πεντε χρονια.
    Η επιλογη ηταν ευκολη, αν και πολυ μελαγχολικη.

  4. Για τα παιδια μας που γεννηθηκαν στην Αγγλια ειχαμε δυο επιλογες. Ελληνικο διαβατηριο. Ταξιδι απο Cambridge στην Ελληνικη πρεσβεια στο Λονδινο ΜΕ τα παιδια για επι τοπου αιτηση, φωτο κλπ, και μετα απο μερικες βδομαδες αλλο ταξιδι (χωρις τα παιδια αυτη τη φορα) για παραλαβη διαβατηριου. Ισχυς 1 χρονος.
    Αγγλικο διαβατηριο. Ολα μεσω ταχυδρομειου και ισχυς διαβατηριου πεντε χρονια.
    Η επιλογη ηταν ευκολη, αν και πολυ μελαγχολικη.

  5. Για να πάρω βίζα για Αμερική πέρσι έπρεπε να κλείσω ραντεβού και να πάω στην πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα, που σημαίνει αεροπορικά εισητήρια και ταλαιπωρία πέρα από τα τέλη που έπρεπε να πληρώσω. Τουλάχιστον θα μπορούσε η Βόρεια Ελλάδα να εξυπηρετείται στην Θεσσαλονίκη ή να μην υπήρχε το πρόβλημα αυτό με τις βίζες και να ισχύει το ευρωπαϊκό διαβατήριο μόνο όπως δεν υπάρχει βίζα για τα άτομα που έρχονται από Αμερική στην Ευρώπη.

  6. Άλλο τα διαβατήρια που εκδίδει (και πώς τα εκδίδει) μια Διοίκηση για τους πολίτες της, κι άλλο οι θεωρήσεις διαβατηρίου που απαιτούνται για να ταξιδέψει κανείς σε μια άλλη χώρα. Αλλά ακόμη κι οι θεωρήσεις, Νίκο, είναι προϊόν της Ελληνικής κακοδιοίκησης. Αν η Ελλάδα είχε αξιόπιστο μηχανισμό έκδοσης διαβατηρίων εδώ και 20 χρόνια και αν η Ελλάδα ήταν σήμερα πιο συνεργάσιμη με τις ΗΠΑ σε θέματα ταξιδιωτικής ασφάλειας, δεν θα υπήρχε πλέον η ανάγκη θεώρησης.

  7. Άλλο τα διαβατήρια που εκδίδει (και πώς τα εκδίδει) μια Διοίκηση για τους πολίτες της, κι άλλο οι θεωρήσεις διαβατηρίου που απαιτούνται για να ταξιδέψει κανείς σε μια άλλη χώρα. Αλλά ακόμη κι οι θεωρήσεις, Νίκο, είναι προϊόν της Ελληνικής κακοδιοίκησης. Αν η Ελλάδα είχε αξιόπιστο μηχανισμό έκδοσης διαβατηρίων εδώ και 20 χρόνια και αν η Ελλάδα ήταν σήμερα πιο συνεργάσιμη με τις ΗΠΑ σε θέματα ταξιδιωτικής ασφάλειας, δεν θα υπήρχε πλέον η ανάγκη θεώρησης.

  8. Για να πάρω βίζα για Αμερική πέρσι έπρεπε να κλείσω ραντεβού και να πάω στην πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα, που σημαίνει αεροπορικά εισητήρια και ταλαιπωρία πέρα από τα τέλη που έπρεπε να πληρώσω. Τουλάχιστον θα μπορούσε η Βόρεια Ελλάδα να εξυπηρετείται στην Θεσσαλονίκη ή να μην υπήρχε το πρόβλημα αυτό με τις βίζες και να ισχύει το ευρωπαϊκό διαβατήριο μόνο όπως δεν υπάρχει βίζα για τα άτομα που έρχονται από Αμερική στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *