Ανανέωση!

Το κείμενο αυτό δεν είναι εκλογικής ή προεκλογικής θεματολογίας — τουλάχιστον όχι αποκλειστικά.

Καταρχήν, το ιστολόγιο είχε παραμείνει στάσιμο από τον Ιούλιο.  Κάτι ταξίδια, κάτι συσσωρευμένες επαγγελματικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις, πάρτο κάτω το παλλικάρι!  Σύντομα το ιστολόγιο θα λειτουργεί σε δικό του, αυτόνομο server.  Γι αυτό και δεν το ανανέωσα εδώ και βδομάδες· ήμουν απασχολημένος με τη μετακόμιση του.

Ανήμερα εκλογών όμως δεν μπορώ παρά να μπω στον πειρασμό και να σχολιάσω την επικαιρότητα απευθυνόμενος κυρίως στην απερχόμενη και στην επερχόμενη κυβέρνηση.

Στους απερχόμενους:

    Με καραγκιόζηδες (αξιολογικός ο χαρακτηρισμός) σαν τον Κουμουτσάκο και τον Ζαγορίτη, ελπίζω να μην απορείτε αύριο γιατί σας μαύρησε ο κόσμος.  Ο καραγκιόζης (αξιολογικός ο χαρακτηρισμός) Κουμουτσάκος, βασίστηκε σε μια χακεριά κι άνοιξε θέμα με την Λούκα Κατσέλη.  Δεν προνόησε ο άνθρωπος να αξιολογήσει και να εξακριβώσει την πληροφορία, κι από πάνω ζήτησε και τα ρέστα αντί να ζητήσει συγνώμη.  Φαντάσου αυτόν τον άνθρωπο σε υπεύθυνη θέση!  Ο άλλος καραγκιόζης (αξιολογικός ο χαρακτηρισμός) που έγινε γραμματέας του κόμματος, δύο φορές δημοσίως κοκκορεύτηκε για την παραβίαση νόμου που το ίδιο του το κόμμα ψήφισε.  Από τις χειροπέδες των κουμπάρων ενώ απαγορευόταν η φωτογράφιση των κατηγορουμένων, ως την αναφορά σε δημοσκοπήσεις ενώ απαγορευόταν η δημοσίευσή τους, ο κ. Ζαγορίτης έδειξε με ωμό τρόπο πώς αντιλαμβάνεται την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Για τους επερχόμενους:

    Το spam που έχω φάει από το κόμμα του internet δεν περιγράφεται.   Ακόμη κι από πολιτικούς των οποίων τα γραφεία με είχαν διαβεβαιώσει πως η διεύθυνσή μου έχει απομακρυνθεί από τις σπαμολίστες τους.  Όταν όμως μια πολιτικός του αναστήματος Διαμαντοπούλου οργανώνει το γραφείο της με αναξιόπιστους καραγκιόζηδες (αξιολογικός ο χαρακτηρισμός), καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει από το υπουργείο της.

    Από το κόμμα του internet πάντως περιμένω πολλά.  Καταρχήν, την κατάργηση των νόμων που θέσπισε η ΝΔ κατά παραβίαση του συντάγματος.  Θα τολμήσει το ΠΑΣΟΚ των 100 ημερών, για παράδειγμα, να καταργήσει τη διάταξη για τις δημοσκοπήσεις;  Περιμένω επίσης να υλοποιηθεί νομοθετικά και τεχνολογικά η δυνατότητα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού.  Στις επόμενες εκλογές να μπορώ να ψηφίσω, είτε μέσω διαδικτύου είτε με επιστολική ψήφο.  Περιμένω κι άλλα πολλά.  Αλλά κρατώ μικρό καλάθι ελπίζοντας να εκπλαγώ ευχάριστα.

Share

6 thoughts on “Ανανέωση!

  1. Τη διάταξη για τις δημοσκοπήσεις την πέρασε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν πίσω. Η ΝΔ την κατάργησε όταν ήταν μπροστά αλλά μόλις βρέθηκε πίσω την επανέφερε. Ουδέν σχόλιο.

  2. Τη διάταξη για τις δημοσκοπήσεις την πέρασε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν πίσω. Η ΝΔ την κατάργησε όταν ήταν μπροστά αλλά μόλις βρέθηκε πίσω την επανέφερε. Ουδέν σχόλιο.

  3. Με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού υπάρχει ένα πρόβλημα. Με τον τρόπο που αποδίδεται το δικαίωμα του εκλέγειν, μέσω ιθαγένειας και μόνο (αν δεν κάνω λάθος), αποκτούν το δικαίωμα αυτό θεωρητικά όλοι οι μετανάστες τρίτης, τέταρτης και ν-οστής γενιάς. Σωστά; Επειδή τα σχετικά μεγέθη είναι τεράστια, δεν το βρίσκω λογικό να ενισχυθεί η πιθανότητα να βγάζει η Νia Vardalos η τα παιδιά της πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιά είναι η λύση ακριβώς, αλλά η “απλή” ρύθμιση (όποιος έχει το δικαίωμα, πάει στο προξενείο, εγγράφεται στους καταλόγους και ψηφίζει) δε μου φαίνεται επαρκής, ακριβώς γιατί η δυνητική προσθήκη στους εκλογικούς καταλόγους είναι τεράστια σε σχέση με τον γηγενή πληθυσμό. Ακόμα κι αν οι απόδημοι είναι ολοι σε μια περιφέρεια (με Χ βουλευτές) αυτό δε λύνει το θέμα, διότι υπάρχουν οι επόμενες κατανομές.

  4. Ανώνυμος, τι θα έλεγες να αρχίζαμε με το αυτονόητο; (tm Γ.Α.Π). Να ψηφίζουμε δηλαδή εμείς που είμαστε γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας σε όποιο Ελληνικό προξενείο της αλλοδαπής τυγχάνει να βρισκόμαστε όποτε του τη βαράει του κάθε απερχόμενου να παίζει με τους θεσμούς και να προκηρύσσει εκλογές;
    Λεωνίδα καλώς ξανά ήρθες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λαός μας έχει χιούμορ. Δεν είναι λίγο να διώχνει τον καταλληλότερο με το χειρότερο ποσοστό της ιστορίας του, φέρνοντας τον.. αυτονόητο ε;

  5. Ανώνυμος, τι θα έλεγες να αρχίζαμε με το αυτονόητο; (tm Γ.Α.Π). Να ψηφίζουμε δηλαδή εμείς που είμαστε γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας σε όποιο Ελληνικό προξενείο της αλλοδαπής τυγχάνει να βρισκόμαστε όποτε του τη βαράει του κάθε απερχόμενου να παίζει με τους θεσμούς και να προκηρύσσει εκλογές;
    Λεωνίδα καλώς ξανά ήρθες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λαός μας έχει χιούμορ. Δεν είναι λίγο να διώχνει τον καταλληλότερο με το χειρότερο ποσοστό της ιστορίας του, φέρνοντας τον.. αυτονόητο ε;

  6. Με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού υπάρχει ένα πρόβλημα. Με τον τρόπο που αποδίδεται το δικαίωμα του εκλέγειν, μέσω ιθαγένειας και μόνο (αν δεν κάνω λάθος), αποκτούν το δικαίωμα αυτό θεωρητικά όλοι οι μετανάστες τρίτης, τέταρτης και ν-οστής γενιάς. Σωστά; Επειδή τα σχετικά μεγέθη είναι τεράστια, δεν το βρίσκω λογικό να ενισχυθεί η πιθανότητα να βγάζει η Νia Vardalos η τα παιδιά της πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιά είναι η λύση ακριβώς, αλλά η “απλή” ρύθμιση (όποιος έχει το δικαίωμα, πάει στο προξενείο, εγγράφεται στους καταλόγους και ψηφίζει) δε μου φαίνεται επαρκής, ακριβώς γιατί η δυνητική προσθήκη στους εκλογικούς καταλόγους είναι τεράστια σε σχέση με τον γηγενή πληθυσμό. Ακόμα κι αν οι απόδημοι είναι ολοι σε μια περιφέρεια (με Χ βουλευτές) αυτό δε λύνει το θέμα, διότι υπάρχουν οι επόμενες κατανομές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *