Η αναστολή λειτουργίας του GUR

Το GUR (Greek University Reform) είναι ένα ιστολόγιο που επιμελείται ο Θέμης Λαζαρίδης, καθηγητής χημείας σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.  Το ιστολόγιο φιλοξενείται από τη wordpress.com και έχει καθιερωθεί ως βήμα δημόσιου διαλόγου για την μεταρρύθμιση των Ελληνικών ΑΕΙ.  Η λειτουργία του ιστολογίου αυτού διακόπηκε έπειτα από αίτημα του Βασίλη Σωτηρόπουλου, νομικού-δικηγόρου με έδρα την Αθήνα.  Το χρονικό έχει ως εξής.

28 Οκτωβρίου 2008

  • Το GUR δημοσιεύει επιστολή σχετικά με την επικείμενη εκλογή της κ. Σοφίας Ιορδανίδου σε θέση ΔΕΠ στο ΑΠΘ.  Η επιστολή εγείρει μια σειρά ζητημάτων γύρω από τα προσόντα της κ. Ιορδανίδου για την εκλογή της στη θέση ΔΕΠ, την οποία και συνδέει με την σχέση της υποψηφίας με την επίκουρη καθηγήτρια κ. Άννα Παναγιωταρέα.  Το κείμενο αυτό βρίσκεται αποταμιευμένο, προς το παρόν, στο google.

31 Μαρτίου 2009

  • Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκδίδει προσωρινή διαταγή, με την οποία απαγορεύει την ανάρτηση προσωπικών δεδομένων στο facebook και γενικότερα στο Διαδίκτυο.  Σύμφωνα με ανάρτηση στο ιστολόγιο του Βασίλη Σωτηρόπουλου, «[η] δικαστική απαγόρευση επιβλήθηκε κατόπιν αιτήσεως της κ. Σοφίας Ιορδανίδου, διδάσκουσας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.»

3 Ιουνίου 2009

  • Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) εκδίδει την απόφαση 16790/2009 που αφορά εντολέα των κ. Βασίλη Σωτηρόπουλου και Ιωάννη Ιγγλεζάκη η οποία ήταν «υποψήφια για μια θέση μέλους του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού στη βαθμίδα επίκουρου καθηγητή ή λέκτορα […]»   Η απόφαση αναφέρεται σε δημοσιεύματα στο facebook από χρήστη με το ψευδώνυμο «Petros Petrakis» τα οποία αμφισβητούν τους τίτλους της αιτούσας τα ασφαλιστικά μέτρα, και την παρουσιάζοντάς ως προστατευομένη της κ. Άννας Παναγιωταρέας, επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ.

13 Ιουνίου 2009

  • Αναστέλεται η λειτουργία του Greek University Reform, λόγω παραβίασης των όρων χρήσης σύμφωνα με τη μήνυμα που εμφανίζει η wordpress.com.
  • Περίπου την ίδια χρονική περίοδο, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος δημοσιεύει το εξής μήνυμα στο twitter: «[ν]α τι παθαίνει όποιος μου βγάζει γλώσσα» παραπέμποντας στην κλειστή, πλέον, σελίδα του GUR.
  • Από απλή αντιπαραβολή των αποταμιευμένων κειμένων στο google προκύπτει πως η αιτούσα ασφαλιστικά μέτρα υπερ της οποίας εκδόθηκε η απόφαση 16790/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, είναι η κ. Σοφία Ιορδανίδου.
  • Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος γράφει «[δ]εν βλεπω κανενα δεδομενο και γεγονος που να οδηγει σε αυτο το συμπερασμα που λετε» σχετικά με το αν πρόκειται για την υπόθεση της κ. Ιορδανίδου.
  • Η αναστολή λειτουργίας του GUR γίνεται θέμα έντονης συζήτησης στο διαδίκτυο.  Η συζήτηση καλύφθηκε, μεταξύ άλλων, στους εξής χώρους:
    buzz/reality-tape
    – στη σελίδα του Βασίλη Σωτηρόπουλου στο facebook
    – στο twitter, κυρίως στη σελίδα του Βασίλη Σωτηρόπουλου
    – στο ιστολόγιο της Μαρίνας Ροδιάς· και
    – στο παρόν ιστολόγιο

14 Ιουνίου 2009

  • Ο Θέμης Λαζαρίδης επικοινωνεί μαζί μου.  Βρίσκεται στην Ελλάδα και προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την wordpress.com.
  • Ο Στέλιος Φραγκόπουλος αναδημοσιεύει το επίμαχο κείμενο για την κ. Σοφία Ιορδανίδου σε νέο ιστολόγιο που στήνει για τον σκοπό αυτό.  Έπειτα από λίγη ώρα αναστέλλεται η λειτουργία του νέου ιστολογίου.
  • Ο Πάνος Ζέρβας αναδημοσιεύει το επίμαχο κείμενο για την κ. Σοφια Ιορδανίδου, στο ιστολόγιό του.  Έπειτα από λίγη ώρα η δημοσίευση απομακρύνεται για αδιευκρίνιστους, προς το παρόν, λόγους.
  • Στη συζήτηση που συνεχίζεται στο διαδίκτυο, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος ισχυρίζεται πως η έκφρασή του «[ν]α τι παθαίνει όποιος μου βγάζει γλώσσα» στο twitter, αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας του GUR, γράφτηκε με χιουμοριστική πρόθεση.  Σχολιάζοντας κείμενο του vrypan ο Βασίλης Σωτηρόπουλος γράφει για το μήνυμα στο twitter: «[…] πλάκα έκανα με το τουίτ, μια μαλακία ήταν και τέρμα».
Share

144 thoughts on “Η αναστολή λειτουργίας του GUR

  1. Λεωνίδα, στρωτά τα γράφεις και ζητω αδεια αναδημοσιευσης.
    (για συνδεσμους θα παραπεμπω εδω)

  2. Λεωνίδα, στρωτά τα γράφεις και ζητω αδεια αναδημοσιευσης.
    (για συνδεσμους θα παραπεμπω εδω)

  3. Μαρίνα με το ελεύθερο. Έχε υπόψη σου όμως πως θα μεταβάλω το κείμενο καθώς προκύπτουν νέες πληροφορίες ή ανάγκη για διευκρινίσεις και ενδεχομένως διορθώσεις.

  4. Μαρίνα με το ελεύθερο. Έχε υπόψη σου όμως πως θα μεταβάλω το κείμενο καθώς προκύπτουν νέες πληροφορίες ή ανάγκη για διευκρινίσεις και ενδεχομένως διορθώσεις.

  5. Ετσι κι αλλιως, στα updates του ποστ μου το βάζω, θα υπαρχει και συνδεσμος.. οπότε νο πρόμπλεμ
    Ευχαριστω 🙂

    Η υπόθεση ειναι πολύ σημαντικη.

  6. Ετσι κι αλλιως, στα updates του ποστ μου το βάζω, θα υπαρχει και συνδεσμος.. οπότε νο πρόμπλεμ
    Ευχαριστω 🙂

    Η υπόθεση ειναι πολύ σημαντικη.

  7. Η απόφαση λέει:

    “απαγορεύει προσωρινώς στον καθ’ ου τη χρήση των κάτωθι εγγράφων”

    Ο Θέμης τι σχέση είχε; Η προσωρινή απαγόρευση είναι για τον “Πέτρο Πετράκη”, όποιος και να είναι αυτός. Πολλά ιστολόγια έγραψαν για το θέμα, όχι μόνο το GURF. Πρόκειται για μια προσωρινή απόφαση, για υπόθεση δύο ατόμων. Δεν προσέφυγε η Ιορδανίδου εναντίον του διαδικτύου.

    Νομίζω πως κάποιος πρέπει να ενημερώσει τη WordPress πως δεν είχε καμιά βάση αυτό που έγινε.

    Όσο για τον elawyer, έχει γενικά προβλήματα με το χιούμορ του…

    http://twitter.com/Sotiropoulos/status/2047577330

  8. Η απόφαση λέει:

    “απαγορεύει προσωρινώς στον καθ’ ου τη χρήση των κάτωθι εγγράφων”

    Ο Θέμης τι σχέση είχε; Η προσωρινή απαγόρευση είναι για τον “Πέτρο Πετράκη”, όποιος και να είναι αυτός. Πολλά ιστολόγια έγραψαν για το θέμα, όχι μόνο το GURF. Πρόκειται για μια προσωρινή απόφαση, για υπόθεση δύο ατόμων. Δεν προσέφυγε η Ιορδανίδου εναντίον του διαδικτύου.

    Νομίζω πως κάποιος πρέπει να ενημερώσει τη WordPress πως δεν είχε καμιά βάση αυτό που έγινε.

    Όσο για τον elawyer, έχει γενικά προβλήματα με το χιούμορ του…

    http://twitter.com/Sotiropoulos/status/2047577330

  9. Πολλες ευχαριστιες Λεωνιδα για την ενημερωση, και καλη δυναμη στο Θεμη. Και βεβαια ευχες για περαστικα (σε επαγγελματικο, προσωπικο και ηθικο επιπεδο) σε αυτους που εχουν την αναγκη.

  10. Πολλες ευχαριστιες Λεωνιδα για την ενημερωση, και καλη δυναμη στο Θεμη. Και βεβαια ευχες για περαστικα (σε επαγγελματικο, προσωπικο και ηθικο επιπεδο) σε αυτους που εχουν την αναγκη.

  11. Pingback: Η δεξιά του Internet | Αγγελόπουλος Σπύρος

  12. Συγχαρητήρια για την ανάδειξη και διαρκή ενημέρωση του θέματος. Η ανάμειξη της ιστολογικής περσόνας με το δικηγορικό λειτούργημα μπορεί να καταστεί τουλάχιστον ατυχής για το δεύτερο. Και πιστεύω πως αυτό δεν ακούγεται διόλου συντηρητικό.

  13. Συγχαρητήρια για την ανάδειξη και διαρκή ενημέρωση του θέματος. Η ανάμειξη της ιστολογικής περσόνας με το δικηγορικό λειτούργημα μπορεί να καταστεί τουλάχιστον ατυχής για το δεύτερο. Και πιστεύω πως αυτό δεν ακούγεται διόλου συντηρητικό.

  14. Pingback: Αφιερωμένο στο Θέμη Λαζαρίδη « Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ

  15. Απογοητευτική η στάση της wordpress. Αλίμονο αν αναστέλλεται η λειτουργία ενός μπλογκ με ένα μήνυμα του κάθε πικραμένου. Πώς εξακρίβωσαν δηλαδή την αλήθεια των λεγομένων του καταγγέλοντος; Μακροπρόθεσμα, θα κοιτάξω να μεταφέρω το GURF σε ιδιωτικό server.

    Επίσης απογοητευτική η στάση του e-lawyer, τον οποίο εκτιμούσα παρά τις διαφωνίες μας. Όχι πλέον.

    Η τελευταία μου πρόταση είναι: αν υπάρχουν στο κείμενο που αναδημοσίευσα αναλήθειες, μπορούμε να τις διορθώσουμε. Αρνούμαι όμως να σβήσω όλο το ποστ. Δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω τώρα.

  16. Απογοητευτική η στάση της wordpress. Αλίμονο αν αναστέλλεται η λειτουργία ενός μπλογκ με ένα μήνυμα του κάθε πικραμένου. Πώς εξακρίβωσαν δηλαδή την αλήθεια των λεγομένων του καταγγέλοντος; Μακροπρόθεσμα, θα κοιτάξω να μεταφέρω το GURF σε ιδιωτικό server.

    Επίσης απογοητευτική η στάση του e-lawyer, τον οποίο εκτιμούσα παρά τις διαφωνίες μας. Όχι πλέον.

    Η τελευταία μου πρόταση είναι: αν υπάρχουν στο κείμενο που αναδημοσίευσα αναλήθειες, μπορούμε να τις διορθώσουμε. Αρνούμαι όμως να σβήσω όλο το ποστ. Δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω τώρα.

  17. Προς τον e-lawyer

    Ίσως να θυμάσαι ίσως και όχι.
    Προ ολίγων ημερών (12.6.2009), συμμετέχοντας στη συζήτηση του topic «Facebook & Προαγωγές ΔΕΠ» του Greek University Reform Forum (GURF), σε ένα από τα τελευταία σχόλια της συζήτησης, σχολίασα ότι με στενοχωρεί το γεγονός κάποιων προσωπικών σχολίων που στρέφονταν εναντίον σου και προσπάθησα να επαναφέρω τη συζήτηση εντός πεδίου.

    Αν ήξερα τι είχες πρόθεση να κάνεις και τι ζημία θα προκαλούσες τόσο σε μένα όσο και σε εκατοντάδες συμμετέχοντες στο GURF, δεν θα έκανα τέτοιο σχόλιο.

    Εκτός αυτού όμως, το σχόλιό σου «να τι παθαίνει όποιος μου βγάζει γλώσσα», κάθε άλλο παρά ως αστειάκι το εξέλαβα.
    Νομίζω ότι με προσβάλλει ως συμμέτοχο στις συζητήσεις του GURF διότι ήμουν και ‘γω «εκεί». Δηλαδή «εκεί», δεν ήταν μόνο η πλατφόρμα και ο ιδιοκτήτης-συντονιστής του FORUM, που ενδεχομένως να φέρουν τις όποιες ευθύνες τους καταλογίζονται, αλλά ήμασταν και όλοι όσοι δεν θίξαμε ποτέ κανέναν. Και φυσικά, έχουμε και δικαιώματα.

    Επειδή έχασα ένα Σ/Κ εξ αιτίας σου, άκου λοιπόν:

    1ον
    α) Στις 27 Οκτωβρίου 2008 (9:12 μμ), σύμφωνα με ανάρτηση του PRESS-GR με τίτλο «Για την Άννα Παναγιωταρέα … από τη Σοφία Ιορδανίδου», η ίδια η πελάτισσά σου, απευθυνόμενη προς τον (άγνωστο σε μένα) αποστολέα, έβαλε το σύνδεσμο του Facebook προς την επίμαχη επιστολή του «ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ» παραδεχόμενη ότι την κοινοποίησε στον κόσμο του “blogging” (http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_7975.html ).
    Συγκεκριμένα, είπε:
    «κ. Πετράκη, καλησπέρα σας.
    Αρχικά, σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου στείλατε (http://www.new.facebook.com/group.php?gid=44202509680 )
    την οποία και σας γνωστοποιώ ότι έχω κοινοποιήσει, μαζί με την απάντησή μου στον κόσμο του “blogging”.»
    Παρακάτω δε, την ίδια ημέρα (10:27 μμ), κάποιος ανώνυμος παρέθεσε ολόκληρη την επιστολή.

    β) Στις 28 Οκτωβρίου 2008 (3:03 μμ), δηλαδή την επόμενη ημέρα, αναρτήθηκε από τον Θέμη Λαζαρίδη , το σχετικό topic, με αυτή την «επίμαχη» επιστολή (http://209.85.129.132/search?q=cache:y3yRKb77cRAJ:greekuniversityreform.wordpress.com/2008/10/28/iordanidou/+%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82+Greek+University+Reform+Forum&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr ).
    Στις τελευταίες 2 γραμμές αυτού του topic αναφέρεται επί λέξει:
    «Η απάντηση της κας Ιορδανίδου:
    http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_7975.html »

    Αυτό σημαίνει ότι ο Θέμης Λαζαρίδης, με το άρθρο του (topic) συμπεριέλαβε και τις απόψεις της πελάτισσάς σου, τις οποίες η ίδια είχε διοχετεύσει στο διαδίκτυο και μάλιστα επί τούτου (όπως η ίδια ισχυρίστηκε με τη φράση «έχω κοινοποιήσει»).

    Ερωτήματα:
    · Μήπως πρέπει να στραφείς κατά της πελάτισσάς σου και να της κλείσεις το blog ή/και ο,τι άλλο έχει;
    · Γιατί και από πού έως πού έκανες παρέμβαση κατά του GURF και όχι και κατά του PRESS-GR;
    · Τώρα που ξέρεις ότι η επιστολή είναι ακόμα δημοσιευμένη στο PRESS-GR (με παραπομπή από την ίδια την πελάτισσά σου), τι θα πράξεις;

    [Σημ.: Για την περίπτωση που «κατέβουν» από το PRESS-GR, όλες οι αναρτήσεις είναι φωτογραφημένες και τις έχουν αυτοί που πρέπει να τις έχουν. Αντίστοιχα, φωτογραφημένες είναι και οι αναρτήσεις του GURF].

    2ον
    Στη συζήτηση του GURF που συμμετείχα και που σου ανέφερα παραπάνω («Facebook & Προαγωγές ΔΕΠ»), είχες αναρτήσει την απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων. Κάποιοι σε κατηγόρησαν ότι «σου ξέφυγε» και δεν απάλειψες το όνομα της πελάτισσάς σου από το δικόγραφο που αναφερόταν δυο φορές (4ο φύλλο ή σελίδα 7 της απόφασης).
    Σε επόμενο σχόλιό σου βέβαια, εσύ αρνήθηκες ότι υπάρχει όνομα διαδίκου στο κείμενο.

    Δεδομένου όμως, ότι το κείμενο αυτό ήταν ενδιαφέρον, σε πληροφορώ ότι το αρχικό κείμενο υπάρχει και δεν είναι αυτό που εμφανίστηκε εκ των υστέρων (με επόμενη ημερομηνία pdf) και διορθωμένο.
    Προσωπικά βέβαια, σου είχα καταθέσει την άποψή μου για την «ανωνυμοποίηση» των αποφάσεων, λέγοντας ότι προτιμώ να υπάρχουν τα ονόματα για να ξέρω να προφυλάσσομαι. Εξάλλου, ακόμα και συ που είσαι υπέρμαχος της ανωνυμίας, στο blog σου αναφέρεις ονόματα, μεταξύ των οποίων και της πελάτισσάς σου (εξ ού και προκύπτει συσχέτιση με την ανωτέρω απόφαση) και δεν ξέρω αν θα έπρεπε. Για σκέψου να σηκωθεί αύριο ο κ. Χ και να σου ζητάει τα ρέστα επειδή αναφέρεις τί ακριβώς κατέθεσε στο δικαστήριο; (θάθελες να σου κλείσουν εσένα το blog;)

    *******
    Εν κατακλείδι: Θεωρώ άδικη την επίθεσή σου στο GURF και δεν θέλω να πιστέψω αυτά που έγιναν. Επειδή διαβάζω ότι είσαι υπέρ των ειρηνικών διευθετήσεων, ελπίζω ότι κατανοείς το ότι πρόκειται για λάθος/επιπολαιότητα (ή και ασυνεννοησία με την πελάτισσά σου) και περιμένω σύντομα να αποκαταστήσεις τη βλάβη που προκάλεσες, με την αντίστροφη διαδικασία.

    Το λέω αυτό διότι το GURF ήταν (και είναι) για πολλούς ένας τόπος συνάντησης και ένας τόπος όπου δαπανούσαν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό λοιπόν, ακόμα και σε αυτούς που παρέχουν τις πλατφόρμες, ότι τόσο ο χρόνος μας όσο και τα κείμενά μας (όσων δεν παραβιάζουμε τους κανόνες) πρέπει να είναι σεβαστά.
    Με άλλα λόγια, δεν δαπάνησα το χρόνο μου και τη σκέψη μου για να φτιάξω τα οποιαδήποτε πρωτότυπα κείμενα, συνδέσμους από και προς κλπ., χωρίς να αναγνωρίζεται ότι έχω δικαιώματα επ’ αυτών. Και οπωσδήποτε, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι το blog στο οποίο συμμετείχα ήταν «αναξιοπρεπές».
    Είναι ένας ολόκληρος καινούργιος κόσμος και προσωπικά, μη έχοντας προσβάλλει κανέναν, έχω δικαιώματα και το ξέρεις. Ας βρεθούνε λύσεις να σβήνονται μόνον οι προσβολές. Αλλιώς, οι πλατφόρμες που δεν σέβονται το «κοινό» τους (που οι ίδιες προσκαλούν), πρέπει να καταγγέλλονται και να «κόβονται» (αυτά ετοιμάζομαι να τους πω αύριο-μεθαύριο και ο νοών νοείτω).

    ΥΓ
    Ξέρω καλά ότι μπορεί να διασταυρωθούμε και θα το έχω υπ’ όψιν.
    Εγώ πάντως έκανα αυτό που θεωρώ σωστό.

  18. Προς τον e-lawyer

    Ίσως να θυμάσαι ίσως και όχι.
    Προ ολίγων ημερών (12.6.2009), συμμετέχοντας στη συζήτηση του topic «Facebook & Προαγωγές ΔΕΠ» του Greek University Reform Forum (GURF), σε ένα από τα τελευταία σχόλια της συζήτησης, σχολίασα ότι με στενοχωρεί το γεγονός κάποιων προσωπικών σχολίων που στρέφονταν εναντίον σου και προσπάθησα να επαναφέρω τη συζήτηση εντός πεδίου.

    Αν ήξερα τι είχες πρόθεση να κάνεις και τι ζημία θα προκαλούσες τόσο σε μένα όσο και σε εκατοντάδες συμμετέχοντες στο GURF, δεν θα έκανα τέτοιο σχόλιο.

    Εκτός αυτού όμως, το σχόλιό σου «να τι παθαίνει όποιος μου βγάζει γλώσσα», κάθε άλλο παρά ως αστειάκι το εξέλαβα.
    Νομίζω ότι με προσβάλλει ως συμμέτοχο στις συζητήσεις του GURF διότι ήμουν και ‘γω «εκεί». Δηλαδή «εκεί», δεν ήταν μόνο η πλατφόρμα και ο ιδιοκτήτης-συντονιστής του FORUM, που ενδεχομένως να φέρουν τις όποιες ευθύνες τους καταλογίζονται, αλλά ήμασταν και όλοι όσοι δεν θίξαμε ποτέ κανέναν. Και φυσικά, έχουμε και δικαιώματα.

    Επειδή έχασα ένα Σ/Κ εξ αιτίας σου, άκου λοιπόν:

    1ον
    α) Στις 27 Οκτωβρίου 2008 (9:12 μμ), σύμφωνα με ανάρτηση του PRESS-GR με τίτλο «Για την Άννα Παναγιωταρέα … από τη Σοφία Ιορδανίδου», η ίδια η πελάτισσά σου, απευθυνόμενη προς τον (άγνωστο σε μένα) αποστολέα, έβαλε το σύνδεσμο του Facebook προς την επίμαχη επιστολή του «ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ» παραδεχόμενη ότι την κοινοποίησε στον κόσμο του “blogging” (http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_7975.html ).
    Συγκεκριμένα, είπε:
    «κ. Πετράκη, καλησπέρα σας.
    Αρχικά, σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου στείλατε (http://www.new.facebook.com/group.php?gid=44202509680 )
    την οποία και σας γνωστοποιώ ότι έχω κοινοποιήσει, μαζί με την απάντησή μου στον κόσμο του “blogging”.»
    Παρακάτω δε, την ίδια ημέρα (10:27 μμ), κάποιος ανώνυμος παρέθεσε ολόκληρη την επιστολή.

    β) Στις 28 Οκτωβρίου 2008 (3:03 μμ), δηλαδή την επόμενη ημέρα, αναρτήθηκε από τον Θέμη Λαζαρίδη , το σχετικό topic, με αυτή την «επίμαχη» επιστολή (http://209.85.129.132/search?q=cache:y3yRKb77cRAJ:greekuniversityreform.wordpress.com/2008/10/28/iordanidou/+%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82+Greek+University+Reform+Forum&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr ).
    Στις τελευταίες 2 γραμμές αυτού του topic αναφέρεται επί λέξει:
    «Η απάντηση της κας Ιορδανίδου:
    http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_7975.html »

    Αυτό σημαίνει ότι ο Θέμης Λαζαρίδης, με το άρθρο του (topic) συμπεριέλαβε και τις απόψεις της πελάτισσάς σου, τις οποίες η ίδια είχε διοχετεύσει στο διαδίκτυο και μάλιστα επί τούτου (όπως η ίδια ισχυρίστηκε με τη φράση «έχω κοινοποιήσει»).

    Ερωτήματα:
    · Μήπως πρέπει να στραφείς κατά της πελάτισσάς σου και να της κλείσεις το blog ή/και ο,τι άλλο έχει;
    · Γιατί και από πού έως πού έκανες παρέμβαση κατά του GURF και όχι και κατά του PRESS-GR;
    · Τώρα που ξέρεις ότι η επιστολή είναι ακόμα δημοσιευμένη στο PRESS-GR (με παραπομπή από την ίδια την πελάτισσά σου), τι θα πράξεις;

    [Σημ.: Για την περίπτωση που «κατέβουν» από το PRESS-GR, όλες οι αναρτήσεις είναι φωτογραφημένες και τις έχουν αυτοί που πρέπει να τις έχουν. Αντίστοιχα, φωτογραφημένες είναι και οι αναρτήσεις του GURF].

    2ον
    Στη συζήτηση του GURF που συμμετείχα και που σου ανέφερα παραπάνω («Facebook & Προαγωγές ΔΕΠ»), είχες αναρτήσει την απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων. Κάποιοι σε κατηγόρησαν ότι «σου ξέφυγε» και δεν απάλειψες το όνομα της πελάτισσάς σου από το δικόγραφο που αναφερόταν δυο φορές (4ο φύλλο ή σελίδα 7 της απόφασης).
    Σε επόμενο σχόλιό σου βέβαια, εσύ αρνήθηκες ότι υπάρχει όνομα διαδίκου στο κείμενο.

    Δεδομένου όμως, ότι το κείμενο αυτό ήταν ενδιαφέρον, σε πληροφορώ ότι το αρχικό κείμενο υπάρχει και δεν είναι αυτό που εμφανίστηκε εκ των υστέρων (με επόμενη ημερομηνία pdf) και διορθωμένο.
    Προσωπικά βέβαια, σου είχα καταθέσει την άποψή μου για την «ανωνυμοποίηση» των αποφάσεων, λέγοντας ότι προτιμώ να υπάρχουν τα ονόματα για να ξέρω να προφυλάσσομαι. Εξάλλου, ακόμα και συ που είσαι υπέρμαχος της ανωνυμίας, στο blog σου αναφέρεις ονόματα, μεταξύ των οποίων και της πελάτισσάς σου (εξ ού και προκύπτει συσχέτιση με την ανωτέρω απόφαση) και δεν ξέρω αν θα έπρεπε. Για σκέψου να σηκωθεί αύριο ο κ. Χ και να σου ζητάει τα ρέστα επειδή αναφέρεις τί ακριβώς κατέθεσε στο δικαστήριο; (θάθελες να σου κλείσουν εσένα το blog;)

    *******
    Εν κατακλείδι: Θεωρώ άδικη την επίθεσή σου στο GURF και δεν θέλω να πιστέψω αυτά που έγιναν. Επειδή διαβάζω ότι είσαι υπέρ των ειρηνικών διευθετήσεων, ελπίζω ότι κατανοείς το ότι πρόκειται για λάθος/επιπολαιότητα (ή και ασυνεννοησία με την πελάτισσά σου) και περιμένω σύντομα να αποκαταστήσεις τη βλάβη που προκάλεσες, με την αντίστροφη διαδικασία.

    Το λέω αυτό διότι το GURF ήταν (και είναι) για πολλούς ένας τόπος συνάντησης και ένας τόπος όπου δαπανούσαν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό λοιπόν, ακόμα και σε αυτούς που παρέχουν τις πλατφόρμες, ότι τόσο ο χρόνος μας όσο και τα κείμενά μας (όσων δεν παραβιάζουμε τους κανόνες) πρέπει να είναι σεβαστά.
    Με άλλα λόγια, δεν δαπάνησα το χρόνο μου και τη σκέψη μου για να φτιάξω τα οποιαδήποτε πρωτότυπα κείμενα, συνδέσμους από και προς κλπ., χωρίς να αναγνωρίζεται ότι έχω δικαιώματα επ’ αυτών. Και οπωσδήποτε, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι το blog στο οποίο συμμετείχα ήταν «αναξιοπρεπές».
    Είναι ένας ολόκληρος καινούργιος κόσμος και προσωπικά, μη έχοντας προσβάλλει κανέναν, έχω δικαιώματα και το ξέρεις. Ας βρεθούνε λύσεις να σβήνονται μόνον οι προσβολές. Αλλιώς, οι πλατφόρμες που δεν σέβονται το «κοινό» τους (που οι ίδιες προσκαλούν), πρέπει να καταγγέλλονται και να «κόβονται» (αυτά ετοιμάζομαι να τους πω αύριο-μεθαύριο και ο νοών νοείτω).

    ΥΓ
    Ξέρω καλά ότι μπορεί να διασταυρωθούμε και θα το έχω υπ’ όψιν.
    Εγώ πάντως έκανα αυτό που θεωρώ σωστό.

  19. Παρακολουθώ την υπόθεση από χθες σε όλα τα blogs αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι:
    Ενόχλησαν τα σχόλια ή η επιστολή που αναδημοσιεύτηκε;(σε σχόλιο του e-lawyer αν δεν κάνω λάθος λέει πως το πρόβλημα ήταν η επιστολή)
    Η επιστολή παραμένει δημοσιευμένη στο ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ και αν ναι γιατί ζητήθηκε να κλείσει μόνο το GURF;

  20. Παρακολουθώ την υπόθεση από χθες σε όλα τα blogs αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι:
    Ενόχλησαν τα σχόλια ή η επιστολή που αναδημοσιεύτηκε;(σε σχόλιο του e-lawyer αν δεν κάνω λάθος λέει πως το πρόβλημα ήταν η επιστολή)
    Η επιστολή παραμένει δημοσιευμένη στο ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ και αν ναι γιατί ζητήθηκε να κλείσει μόνο το GURF;

  21. Προφανώς o e-lawyer κάτι έχει με την κυρία που υποτίθεται ότι υποστηρίζει και θέλει να την εκθέσει ανεπανόρθωτα. Προσωπικά δεν ήξερα τίποτα για το θέμα και τώρα έμαθα όλες τις λεπτομέρειες, το ίδιο φαντάζομαι και πολλοί άλλοι. Γι αυτό ίσως φρόντισε να κλείσει ένα δημοφιλές blog …

  22. Προφανώς o e-lawyer κάτι έχει με την κυρία που υποτίθεται ότι υποστηρίζει και θέλει να την εκθέσει ανεπανόρθωτα. Προσωπικά δεν ήξερα τίποτα για το θέμα και τώρα έμαθα όλες τις λεπτομέρειες, το ίδιο φαντάζομαι και πολλοί άλλοι. Γι αυτό ίσως φρόντισε να κλείσει ένα δημοφιλές blog …

  23. Πιθανότατα γιατί το κοινό του GURF δεν έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένο από την προσωπικότητα του e-lawyer και τις ικανότητές του στην ανωνυμοποίηση αποφάσεων.

    Και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης, όπως ομαδικά reports στο google για το blog του e-lawyer και το περιεχόμενό του, το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό, καθώς και banners σε όλα τα blogs ώστε όλος ο κόσμος να πληροφορηθεί για την αντιεπαγγελματική και αντικοινωνική συμπεριφορά του ατόμου αυτού.

  24. Πιθανότατα γιατί το κοινό του GURF δεν έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένο από την προσωπικότητα του e-lawyer και τις ικανότητές του στην ανωνυμοποίηση αποφάσεων.

    Και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης, όπως ομαδικά reports στο google για το blog του e-lawyer και το περιεχόμενό του, το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό, καθώς και banners σε όλα τα blogs ώστε όλος ο κόσμος να πληροφορηθεί για την αντιεπαγγελματική και αντικοινωνική συμπεριφορά του ατόμου αυτού.

  25. Είναι για μένα προφανές ότι ο Σωτηρόπουλος υποκινείται από έναν επαγγελματικό “ναρκισσσισμό” και αυτή η δημόσια προβολή είναι ότι και για τον Κούγια ένα ημίωρο στην μεσημεριανή ζώνη.
    Καλά να είναι το παλικάρι και να βρεί και πελάτες, βέβαια την διασύνδεση με το κατεστημένο που καταγγέλει ο Λαζαρίδης την έχει (υποψήφιος διδάκτορας γαρ) και σίγουρ αθα κολλήσει ένσημα και εκεί.
    Είμαι περίεργος , βέβαια , να μάθω που είναι δυνατόν αυτοί οι δύο άνθρωποι να έχουν συναντηθεί – μια που ο Λαζαρίδης ομολογέι οτι τον γνώριζε.

  26. Είναι για μένα προφανές ότι ο Σωτηρόπουλος υποκινείται από έναν επαγγελματικό “ναρκισσσισμό” και αυτή η δημόσια προβολή είναι ότι και για τον Κούγια ένα ημίωρο στην μεσημεριανή ζώνη.
    Καλά να είναι το παλικάρι και να βρεί και πελάτες, βέβαια την διασύνδεση με το κατεστημένο που καταγγέλει ο Λαζαρίδης την έχει (υποψήφιος διδάκτορας γαρ) και σίγουρ αθα κολλήσει ένσημα και εκεί.
    Είμαι περίεργος , βέβαια , να μάθω που είναι δυνατόν αυτοί οι δύο άνθρωποι να έχουν συναντηθεί – μια που ο Λαζαρίδης ομολογέι οτι τον γνώριζε.

  27. Όταν κάποιος έχει δικαιωθεί με δικαστική απόφαση δεν είναι “ο κάθε πικραμένος”, αλλά άτομο που η Πολιτεία αποφάσισε δια του αρμοδίου οργάνου της να το προστατεύσει.
    Διαφωνώ κι εγώ με το suspension του συνόλου του blog του κ. Λαζαρίδη και έχω γνωστοποιήσει στην WordPress ότι το μέτρο δεν είναι αναλογικό κι ότι αρκεί η αφαίρεση του κειμένου που κρίθηκε συκοφαντικό από το Δικαστήριο. Αλίμονο αν πρέπει να γίνεται νέο δικαστήριο για κάθε αναδημοσίευση του ίδιου κειμένου!

    Δεν ζήτησε λοιπόν κανείς ούτε να κλείσει το μπλογκ, αλλά ούτε και να σβηστεί όλο το ποστ. Δεν ζήτησε κανείς να διαγραφούν τα σχόλια κάτω από το ποστ. Το μόνο που ζητήθηκε είναι να αφαιρεθεί το επίμαχο κείμενο.

    Η ελευθερία της έκφρασης είναι συνταγματικό δικαίωμα ίσης τυπικής ισχύος με την προστασία της αξιοπρέπειας και στη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν υπάρχουν μόνο ψευδείς ισχυρισμοί, αλλά το σύνολο της επιστολής προσβάλλει ανεπίτρεπτα την αξιοπρέπεια του ατόμου. Συνεπώς, πρέπει να αποσυρθεί όλο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει ειδικώς νέο δικαστήριο για να μας το ξαναπει ένας δικαστής αυτό το πράγμα.

    Δεν βρίσκω κάποια δεοντολογική αρχή που να επιτρέπει τέτοιου βαθμού περιφρόνηση της Δικαιοσύνης.

  28. Όταν κάποιος έχει δικαιωθεί με δικαστική απόφαση δεν είναι “ο κάθε πικραμένος”, αλλά άτομο που η Πολιτεία αποφάσισε δια του αρμοδίου οργάνου της να το προστατεύσει.
    Διαφωνώ κι εγώ με το suspension του συνόλου του blog του κ. Λαζαρίδη και έχω γνωστοποιήσει στην WordPress ότι το μέτρο δεν είναι αναλογικό κι ότι αρκεί η αφαίρεση του κειμένου που κρίθηκε συκοφαντικό από το Δικαστήριο. Αλίμονο αν πρέπει να γίνεται νέο δικαστήριο για κάθε αναδημοσίευση του ίδιου κειμένου!

    Δεν ζήτησε λοιπόν κανείς ούτε να κλείσει το μπλογκ, αλλά ούτε και να σβηστεί όλο το ποστ. Δεν ζήτησε κανείς να διαγραφούν τα σχόλια κάτω από το ποστ. Το μόνο που ζητήθηκε είναι να αφαιρεθεί το επίμαχο κείμενο.

    Η ελευθερία της έκφρασης είναι συνταγματικό δικαίωμα ίσης τυπικής ισχύος με την προστασία της αξιοπρέπειας και στη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν υπάρχουν μόνο ψευδείς ισχυρισμοί, αλλά το σύνολο της επιστολής προσβάλλει ανεπίτρεπτα την αξιοπρέπεια του ατόμου. Συνεπώς, πρέπει να αποσυρθεί όλο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει ειδικώς νέο δικαστήριο για να μας το ξαναπει ένας δικαστής αυτό το πράγμα.

    Δεν βρίσκω κάποια δεοντολογική αρχή που να επιτρέπει τέτοιου βαθμού περιφρόνηση της Δικαιοσύνης.

  29. Επίσης περιμένω να μου γνωστοποιήσετε που ακριβώς είναι προσβλητικό το περιεχόμενο του blog μου. Δεν είμαι αδιάλλακτο άτομο, όποιος προσβάλλεται ατομικώς από οτιδήποτε περιέχεται στο elawyer μπορεί να μου το ζητήσει και θα το αφαιρέσω αμέσως.

  30. Επίσης περιμένω να μου γνωστοποιήσετε που ακριβώς είναι προσβλητικό το περιεχόμενο του blog μου. Δεν είμαι αδιάλλακτο άτομο, όποιος προσβάλλεται ατομικώς από οτιδήποτε περιέχεται στο elawyer μπορεί να μου το ζητήσει και θα το αφαιρέσω αμέσως.

  31. @e-lawyer

    Aν θέλεις να λέγεσαι Κύριος με Κ κεφαλαίο θα πρέπει να επικοινωνήσεις εκ νέου με την wordpress για την επαναλειτουργία του Greek University Reform. Mπορείς να έρθεις σε συνεννόηση με τον διαχειριστή του blog για την απαλοιφή όσων κακών κειμένων. Η λογοκρισία ενός ολόκληρου blog λογω μερικών υπο αμφισβητήση ενεργειών σου δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Θα ήταν ευγενικό εκ μέρους σου αν μας εκανες ενα copy and paste του περιεχομένου της επικοινωνίας σου με την wordpress oυτως ώστε να αποκαλυφθεί το ότι δεν διαστρέβλωσες υπερ του δέοντος την πραγματικότητα. Σου θυμίζω οτι εκείνοι δεν είχαν κανενα τρόπο να διασταυρώσουν τα λεγόμενα σου, συνεπώς στηρίχθηκαν μονο σε ότι ισχυριστηκες. Τελος αν διαπιστωθεί οτι ισχύουν τα λεγόμενα σου καλο θα ειναι ο διαχειριστής του blog να αποσυρει τα επιμαχα σημεία, διότι είναι κρίμα για το συνολο της προσπάθεια του. Και αυτό επειδή αντικειμενικά έχεις δίκιο και είναι καπρίτσιο σου. Συνεπώς αν είσαι Κύριος με Κ κεφαλαίο, δείξε μας πως ακριβώς παρουσίασες την κατάσταση στην WordPress. Ισως κερδίσεις λίγο από την χαμένη εκτίμηση που έχουν οι άλλοι για σενα ετσι. Εκτος βέβαια αν δεν σημαινει γιά σενα τίποτα αυτο…

  32. @e-lawyer

    Aν θέλεις να λέγεσαι Κύριος με Κ κεφαλαίο θα πρέπει να επικοινωνήσεις εκ νέου με την wordpress για την επαναλειτουργία του Greek University Reform. Mπορείς να έρθεις σε συνεννόηση με τον διαχειριστή του blog για την απαλοιφή όσων κακών κειμένων. Η λογοκρισία ενός ολόκληρου blog λογω μερικών υπο αμφισβητήση ενεργειών σου δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Θα ήταν ευγενικό εκ μέρους σου αν μας εκανες ενα copy and paste του περιεχομένου της επικοινωνίας σου με την wordpress oυτως ώστε να αποκαλυφθεί το ότι δεν διαστρέβλωσες υπερ του δέοντος την πραγματικότητα. Σου θυμίζω οτι εκείνοι δεν είχαν κανενα τρόπο να διασταυρώσουν τα λεγόμενα σου, συνεπώς στηρίχθηκαν μονο σε ότι ισχυριστηκες. Τελος αν διαπιστωθεί οτι ισχύουν τα λεγόμενα σου καλο θα ειναι ο διαχειριστής του blog να αποσυρει τα επιμαχα σημεία, διότι είναι κρίμα για το συνολο της προσπάθεια του. Και αυτό επειδή αντικειμενικά έχεις δίκιο και είναι καπρίτσιο σου. Συνεπώς αν είσαι Κύριος με Κ κεφαλαίο, δείξε μας πως ακριβώς παρουσίασες την κατάσταση στην WordPress. Ισως κερδίσεις λίγο από την χαμένη εκτίμηση που έχουν οι άλλοι για σενα ετσι. Εκτος βέβαια αν δεν σημαινει γιά σενα τίποτα αυτο…

  33. @e-lawyer:
    Θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε αν μας διευκρινίζατε με σαφήνεια
    α) ποιο ακριβώς κείμενο από το ιστολόγιο GUR είναι “επίμαχο”
    β) πώς ακριβώς η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση καθιστά το κείμενο αυτό “επίμαχο”
    Προφανώς δεν είστε υποχρεωμένος να δώσετε εξηγήσεις στον κάθε άσχετο (όπως π.χ. σ’ εμένα), αλλά εφόσον μιλάτε για περιφρόνηση της δικαιοσύνης ίσως ήταν αποτελεσματικότερο να δείξετε και στους αδαείς ποιο ακριβώς είναι το ζήτημα που σας οδήγησε σε τόσο δραστικές παρεμβάσεις.

  34. @e-lawyer:
    Θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε αν μας διευκρινίζατε με σαφήνεια
    α) ποιο ακριβώς κείμενο από το ιστολόγιο GUR είναι “επίμαχο”
    β) πώς ακριβώς η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση καθιστά το κείμενο αυτό “επίμαχο”
    Προφανώς δεν είστε υποχρεωμένος να δώσετε εξηγήσεις στον κάθε άσχετο (όπως π.χ. σ’ εμένα), αλλά εφόσον μιλάτε για περιφρόνηση της δικαιοσύνης ίσως ήταν αποτελεσματικότερο να δείξετε και στους αδαείς ποιο ακριβώς είναι το ζήτημα που σας οδήγησε σε τόσο δραστικές παρεμβάσεις.

  35. Δε θα κάνουμε διάλογο για το θέμα, θα αποφασίσει το blogspot εξετάζοντας τα reports.

  36. Δε θα κάνουμε διάλογο για το θέμα, θα αποφασίσει το blogspot εξετάζοντας τα reports.

  37. “Όταν κάποιος έχει δικαιωθεί με δικαστική απόφαση”

    Μας δουλεύεις κανονικά. Η μόνη απόφαση που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι σχετική είναι απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή επιφυλλάσσεται το δικαστήριο για την τελική του κρίση αλλά δίνει ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ προστασία. Επίσης ΔΕΝ είναι τα ασφαλιστικά μέτρα για δυσφήμηση αλλά για προστασία προσωπικών δεδομένων.

    “Η ελευθερία της έκφρασης είναι συνταγματικό δικαίωμα ίσης τυπικής ισχύος με την προστασία της αξιοπρέπειας”

    Δε βλέπω κάτι για αυτό στο Σύνταγμα, ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο άρθρο περί απαγόρευσης βασανιστηρίων. Η “προστασία της αξιοπρέπειας” είναι τόσο φλου που μπορεί να οδηγήσει σε φίμωση της ενημέρωσης, και είναι κριτήριο *πολύ* πιο “χαλαρό” από τη δυσφήμηση. Αν κάποιος σε πει γελοίο δικηγορίσκο, αυτό μπορεί αποτελεί προσβολή της αξιοπρέπειάς σου, αποτελεί όμως και συνταγματικά κατοχυρωμένη έκφραση γνώμης, και υπάρχουν χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις για το ποιό είναι υπέρτερο αγαθό στην ευρωπαική κοινωνία.

    Αν νομίζεις ότι αυτά τα δυο είναι ισότιμα είσαι επικίνδυνος και απορώ πως διάφοροι αφελείς νομίζουν ότι κόπτεσαι για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.

  38. “Όταν κάποιος έχει δικαιωθεί με δικαστική απόφαση”

    Μας δουλεύεις κανονικά. Η μόνη απόφαση που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι σχετική είναι απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή επιφυλλάσσεται το δικαστήριο για την τελική του κρίση αλλά δίνει ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ προστασία. Επίσης ΔΕΝ είναι τα ασφαλιστικά μέτρα για δυσφήμηση αλλά για προστασία προσωπικών δεδομένων.

    “Η ελευθερία της έκφρασης είναι συνταγματικό δικαίωμα ίσης τυπικής ισχύος με την προστασία της αξιοπρέπειας”

    Δε βλέπω κάτι για αυτό στο Σύνταγμα, ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο άρθρο περί απαγόρευσης βασανιστηρίων. Η “προστασία της αξιοπρέπειας” είναι τόσο φλου που μπορεί να οδηγήσει σε φίμωση της ενημέρωσης, και είναι κριτήριο *πολύ* πιο “χαλαρό” από τη δυσφήμηση. Αν κάποιος σε πει γελοίο δικηγορίσκο, αυτό μπορεί αποτελεί προσβολή της αξιοπρέπειάς σου, αποτελεί όμως και συνταγματικά κατοχυρωμένη έκφραση γνώμης, και υπάρχουν χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις για το ποιό είναι υπέρτερο αγαθό στην ευρωπαική κοινωνία.

    Αν νομίζεις ότι αυτά τα δυο είναι ισότιμα είσαι επικίνδυνος και απορώ πως διάφοροι αφελείς νομίζουν ότι κόπτεσαι για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.

  39. Έχω κάνει προηγούμενη ανάρτηση (#11) η οποία περιμένει έγκριση.

    Εν τω μεταξύ, δείτε στο PRESS-GR της 27ης Οκτωβρίου 2008, ποιός φέρεται ότι υπέδειξε την επίμαχη επιστολή πρώτος και θα εκπλαγείτε.

    Βάλτε αναζήτηση στο Google “Για την Άννα Παναγιωταρέα Press-gr”

  40. Έχω κάνει προηγούμενη ανάρτηση (#11) η οποία περιμένει έγκριση.

    Εν τω μεταξύ, δείτε στο PRESS-GR της 27ης Οκτωβρίου 2008, ποιός φέρεται ότι υπέδειξε την επίμαχη επιστολή πρώτος και θα εκπλαγείτε.

    Βάλτε αναζήτηση στο Google “Για την Άννα Παναγιωταρέα Press-gr”

  41. @Aρχικελευστής:
    Έχω κάνει από την πρώτη στιγμή όσα λέτε. Είμαι ο πρώτος που είπα στην WordPress ότι το μέτρο που έλαβε είναι disproportionate. Επικοινώνησα πριν κάνω οτιδήποτε με τον διαχειριστή, ο οποίος είπε ότι δεν έχει σβήσει τίποτα και δεν θα κάνει τώρα την αρχή. Περισσότερα στοιχεία δεν μου επιτρέπεται να δώσω για την υπόθεση, αλλά αυτά τα έχω πει από χθες.
    Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι η υπόθεση προσεγγίζεται εντελώς μονομερώς. Τα έχω κάνει όλα αυτά που λέτε και βλέπω μόνο άρνηση.

    @Aνώνυμος
    Σε αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων υπάρχουν πράγματα που απλώς “πιθανολογούνται” και πράγματα που κρίνονται. Ως προς το συκοφαντικό χαρακτήρα του κειμένου υπάρχει κρίση κι όχι πιθανολόγηση.

    Για τις αμφιβολίες σας περί του αν η αξιοπρέπεια προστατεύεται από το Σύνταγμα, σας παραπέμπω στο άρθρο 2 παρ. 1:

    “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”.

    Κανόνας απολύτως ίσης (συνταγματικής) ισχύος με την ελευθερία της έκφρασης. Το ότι είναι απολύτως ίσης ισχύος τα συνταγματικά δικαιώματα δεν το λέω εγώ, αλλά το σύνολο των συνταγματολόγων μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και τα ανώτατα δικαστήρια.

    Επομένως, επικίνδυνη είναι κάθε θεωρία που υποστηρίζει ότι δήθεν υπάρχουν συνταγματικά δικαιώματα που κατισχύουν άλλων δικαιωμάτων.

    Οπότε τίποτα απ’ όσα λέτε δεν έχει νομική και συνταγματική βάση. Εάν όντως σας ενδιέφερε ο διάλογος κι όχι η στείρα επίθεση στο πρόσωπό μου, θα είχατε ελέγξει την ακρίβεια των ισχυρισμών σας πριν αυτοεκτεθείτε τόσο άσχημα.

  42. @Aρχικελευστής:
    Έχω κάνει από την πρώτη στιγμή όσα λέτε. Είμαι ο πρώτος που είπα στην WordPress ότι το μέτρο που έλαβε είναι disproportionate. Επικοινώνησα πριν κάνω οτιδήποτε με τον διαχειριστή, ο οποίος είπε ότι δεν έχει σβήσει τίποτα και δεν θα κάνει τώρα την αρχή. Περισσότερα στοιχεία δεν μου επιτρέπεται να δώσω για την υπόθεση, αλλά αυτά τα έχω πει από χθες.
    Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι η υπόθεση προσεγγίζεται εντελώς μονομερώς. Τα έχω κάνει όλα αυτά που λέτε και βλέπω μόνο άρνηση.

    @Aνώνυμος
    Σε αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων υπάρχουν πράγματα που απλώς “πιθανολογούνται” και πράγματα που κρίνονται. Ως προς το συκοφαντικό χαρακτήρα του κειμένου υπάρχει κρίση κι όχι πιθανολόγηση.

    Για τις αμφιβολίες σας περί του αν η αξιοπρέπεια προστατεύεται από το Σύνταγμα, σας παραπέμπω στο άρθρο 2 παρ. 1:

    “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”.

    Κανόνας απολύτως ίσης (συνταγματικής) ισχύος με την ελευθερία της έκφρασης. Το ότι είναι απολύτως ίσης ισχύος τα συνταγματικά δικαιώματα δεν το λέω εγώ, αλλά το σύνολο των συνταγματολόγων μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και τα ανώτατα δικαστήρια.

    Επομένως, επικίνδυνη είναι κάθε θεωρία που υποστηρίζει ότι δήθεν υπάρχουν συνταγματικά δικαιώματα που κατισχύουν άλλων δικαιωμάτων.

    Οπότε τίποτα απ’ όσα λέτε δεν έχει νομική και συνταγματική βάση. Εάν όντως σας ενδιέφερε ο διάλογος κι όχι η στείρα επίθεση στο πρόσωπό μου, θα είχατε ελέγξει την ακρίβεια των ισχυρισμών σας πριν αυτοεκτεθείτε τόσο άσχημα.

  43. Η ελληνική διαδικτυακή κοινότητα χρειάζεται να αυτοπροστατευθεί απομονώνοντας αριβίστες που το μόνο που κάνουν είναι είτε να αγορεύουν ασύστολα είτε να καγχάζουν για την αισχρή συμπεριφορά τους.

  44. Η ελληνική διαδικτυακή κοινότητα χρειάζεται να αυτοπροστατευθεί απομονώνοντας αριβίστες που το μόνο που κάνουν είναι είτε να αγορεύουν ασύστολα είτε να καγχάζουν για την αισχρή συμπεριφορά τους.

  45. Ακόμα και να κατεβάσει τα σχετικά σχόλια από το Press-GR (που η σχετική επιστολή, όπως τη διάβασα, είναι της κακιάς ώρας σε ό,τι αφορά το ύφος της, περιέχει αρκετές ανοησίες, αλλά και στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζω αν αξίζουν να εξετασθούν), λησμονεί άραγε πόσο εύκολο είναι κάποιος – όχι επειδή συμφωνεί με τον καταγγέλλοντα, αλλά έτσι για το γινάτι – να φτιάξει ένα ωραιότατο .jpg και να το περάσει σε filehosting υπηρεσίες, imagehosting υπηρεσίες και δε συμμαζεύεται και μετά να φτιάξει μπόλικα links ώστε η όλη εκστρατεία του Σωτηρόπουλου ή να αποδειχθεί μάταιη ή να γίνει μπούμερανγκ κατά του ιδίου και της πελάτισσάς του;

    Streisand Effect…

  46. Ακόμα και να κατεβάσει τα σχετικά σχόλια από το Press-GR (που η σχετική επιστολή, όπως τη διάβασα, είναι της κακιάς ώρας σε ό,τι αφορά το ύφος της, περιέχει αρκετές ανοησίες, αλλά και στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζω αν αξίζουν να εξετασθούν), λησμονεί άραγε πόσο εύκολο είναι κάποιος – όχι επειδή συμφωνεί με τον καταγγέλλοντα, αλλά έτσι για το γινάτι – να φτιάξει ένα ωραιότατο .jpg και να το περάσει σε filehosting υπηρεσίες, imagehosting υπηρεσίες και δε συμμαζεύεται και μετά να φτιάξει μπόλικα links ώστε η όλη εκστρατεία του Σωτηρόπουλου ή να αποδειχθεί μάταιη ή να γίνει μπούμερανγκ κατά του ιδίου και της πελάτισσάς του;

    Streisand Effect…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *