Οι φωτογραφίες της μοναξιάς

Τις βρίσκεις παντού στο internet.  Σε κοινωνικά δίκτυα, σε ιστολόγια, σε δυνητικές κοινότητες.   Η γωνία λήψης είναι απο ψηλά.  Ο ένας ώμος ψηλότερα από τον άλλον δηλώνει με ποιό χέρι κρατάει τη φωτογραφική μηχανή ο φωτογράφος και φωτογραφόμενος.  Άλλες πάλι, έχουν τραβηχτεί με τη μικρή κάμερα τηλεδιάσκεψης.   Χαρακτηριστικό των φωτογραφιών αυτών είναι η μεγάλη μύτη που οφείλεται στη μικρή απόσταση μεταξύ του αντικειμένου και του ευρυγώνιου φακού.

Χιλιάδες φωτογραφίες πλαισιωμένες από τη μοναξιά.  Το χέρι του φωτογράφου απλωμένο, κρατά τη μηχανή λίγο ψηλότερα από το μέτωπο.  Κλικ.  Μοναξιά.  Κλίκ.  Με κλειστά τα μάτια.  Κλίκ.

Share

6 thoughts on “Οι φωτογραφίες της μοναξιάς

  1. Ναι, υπάρχουν παντού. Αλλά γιατί της μοναξιάς;
    Μάλλον του εγωκεντρισμού ή της πρόθεσης να φωνάξεις: Είμαι κι εγώ εδώ.
    Την καλησπέρα μου λεωνίδα.

  2. Ναι, υπάρχουν παντού. Αλλά γιατί της μοναξιάς;
    Μάλλον του εγωκεντρισμού ή της πρόθεσης να φωνάξεις: Είμαι κι εγώ εδώ.
    Την καλησπέρα μου λεωνίδα.

  3. Οι φωτογραφίες του ελέγχου. Όταν το βλέμμα σου πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένο – και κανένας άλλος δεν μπορεί να το αποτυπώσει στα ηλεκτρονικά κυκλώματα της φωτογραφικής σου μηχανής. Όταν πρέπει να πεις δικά σου πράγματα, προσωπικά με τον φακό και το δικό σου χέρι πρέπει να ελέγξει τη στιγμή που θα φυλακίσεις ένα κομμάτι σου.

    😉

  4. Οι φωτογραφίες του ελέγχου. Όταν το βλέμμα σου πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένο – και κανένας άλλος δεν μπορεί να το αποτυπώσει στα ηλεκτρονικά κυκλώματα της φωτογραφικής σου μηχανής. Όταν πρέπει να πεις δικά σου πράγματα, προσωπικά με τον φακό και το δικό σου χέρι πρέπει να ελέγξει τη στιγμή που θα φυλακίσεις ένα κομμάτι σου.

    😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *