Τον χειμώνα ετούτο, άμα τον πηδήξουμε …

… εμένα να με χέσεις Νιόνιο. Μας έχει πηδήξει ο χειμώνας.

Δώδεκα χρόνια στο Σικάγο, τόσο βαρύ χειμώνα δεν θυμάμαι.

Έχω κοψομεσιαστεί να φτυαρίζω το χιόνι από το πεζοδρόμιο γύρω από το σπίτι μας. Κι επειδή ο προκομένος αγόρασα γωνιακό σπίτι, έχω γύρω στα 75 μέτρα πεζοδρόμιο τη στιγμή που περισσότεροι γείτονες έχουν 15-20 μέτρα να φτυαρίσουν.

Μιλάμε για φτυάρισμα. Διότι το snowblower δεν το σηκώνει εύκολα το χιόνι αν είναι βαρύ (υγρό δηλαδή). Και το μουσκεμένο χιόνι που φάγαμε αυτό τον χειμώνα είναι ασήκωτο.

Οι δρόμοι βέβαια παραμένουν ανοιχτοί αλλά εδώ και βδομάδες οι περισσότεροι δήμοι έχουν ξεμείνει από αλάτι. Οι μετεωρολόγοι μιλάνε για τον βαρύτερο χειμώνα τα τελευταία 20 χρόνια. Κι ο πάροχος φυσικού αερίου μας έστειλε μια λυπητερή για $500 για τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Με -5 βαθμούς Κελσίου μέση θερμοκρασία όλο τον Φεβρουάριο αναμενόμενη ήταν η λυπητερή.

Και σήμερα ξαναχιόνισε!

Φτάνει ρεεεεεεεε!

Share

4 thoughts on “Τον χειμώνα ετούτο, άμα τον πηδήξουμε …

  1. Τελικά ήταν καλή κίνηση που ήρθαμε στο Chicago καλοκαίρι 🙂
    Δεν μπορώ να φανταστώ την γειτονιά σου με τόσο χιόνι.

    Άντε καλό κουράγιο 🙂

  2. Τελικά ήταν καλή κίνηση που ήρθαμε στο Chicago καλοκαίρι 🙂
    Δεν μπορώ να φανταστώ την γειτονιά σου με τόσο χιόνι.

    Άντε καλό κουράγιο 🙂

  3. και τότε ο τζίτζικας πήρε το αεροπλάνο και κατέβηκε στή φλόριντα, για να επιστρέψει ξανά στο Σικάγο όταν το χορτάρι θα έχει πάλι ψηλώσει.:-)

  4. και τότε ο τζίτζικας πήρε το αεροπλάνο και κατέβηκε στή φλόριντα, για να επιστρέψει ξανά στο Σικάγο όταν το χορτάρι θα έχει πάλι ψηλώσει.:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *