Νέα από το δημαρχείο

Στις αρχές κάθε μήνα λαμβάνουμε, ατελώς, ένα καλαίσθητο έντυπο με διάφορα νέα από το δημαρχείο της κοινότητάς μας.

Στο φύλλο του Νοεμβρίου 2007, ξεχωρίζουν οι παρακάτω ειδήσεις.

Παραδίδεται το έργο εξωραϊσμού της οδού Marion στις 20 Νοεμβρίου. Το αρθράκι περιγράφει τα έργα που γίναν (εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού). Πλακόστρωτη οδοποιία, γρανιτένια κράσπεδα, φάρδος πεζοδρομίων από 3 ως 6 μέτρα με χώρο για τραπεζάκια έξω, πάγκους, θέσεις για στάθμευση ποδηλάτων, ζαρντινιέρες (άνευ Πολύδωρος), και νέους στύλους φωτισμού.

Το επόμενο αρθράκι ανακοινώνει πως το νεόδμητο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες δημοσίων έργων του δήμου, θα είναι ανοιχτό για περιηγήσεις του κοινού στις 17 Νοεμβρίου. Το κτίριο έχει οικολογικό χαρακτήρα με μια σειρά καινοτομιών που περιορίζουν την σπατάλη ενέργειας για φωτισμό, κλιματισμό, και θέρμανση στα 15.000 τετραγωνικά μέτρα που καλύπτει.

Στη δεύτερη σελίδα φιλοξενούνται θέματα δημόσιας ασφάλειας. Υπάρχει η φιλική ενθάρρυνση της τοπικής αστυνομίας να μην διστάσουμε να τους καλέσουμε αν παρατηρήσουμε κάτι που μας φανεί ύποπτο. Επίσης δημοσιεύεται το πρόγραμμα για αντιγριπικά εμβόλια. Καθώς και μια υπενθύμιση πως η εγκατάσταση ανιχνευτών μονοξειδίου του άνθρακα είναι πλέον υποχρεωτική.

Στην επόμενη σελίδα δημοσιεύεται το πρόγραμμα αποκομιδής φύλλων. Δεδομένου πως η κοινότητά μας βρίσκεται μέσα σε περιοχή φυλλοβόλων δέντρων, η αποκομιδή τους είναι μεγάλη υπόθεση και ευθύνη όλων μας. Ο δήμος λοιπόν μας θυμίζει πως η αποκομιδή γίνεται κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, μια φορά τη βδομάδα σε κάθε ένα από τα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα, σε συγκεκριμένη μέρα. Τα φύλλα πρέπει να τα σωρίασουμε σε απόσταση 20 εκατοστών περίπου από το κράσπεδο του πεζοδρομίου μπροστά στο σπίτι μας. Το κενό των 20 εκατοστών είναι λέει απαραίτητο για να μπορέσει να τα πάρει ο φορτωτής δίχως να χτυπήσει στο κράσπεδο. Επίσης, λέει, θα πρέπει να καταβρέξουμε τα φύλλα για να βαρύνουν και να μην τα πάρει ο αέρας.

Με τον χειμώνα προ των πυλών, ο δήμος μας υπενθυμίζει πως αν χιονίσει πάνω από 5 εκατοστά τότε απαγορεύεται η στάθμευση σε συγκεκριμένους δρόμους. Για να μπορούν να εκχιονίζονται σε όλο τους το πλάτος αμέσως και να δημιουργείται έτσι ένα βασικό δίκτυο δρόμων για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμος υπενθυμίζει επίσης πως είναι υποχρέωση των κατοίκων και ιδιοκτητών καταστημάτων να εκχιονίζουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια και καταστήματά τους μετά από χιονόπτωση, και να βελτιώνουν την ασφάλεια των πεζών ρίχνοντας άμμο ή αλάτι αν το χιόνι έχει παγώσει.

Το έντυπο κλείνει με μια πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους. Να συμμετάσχουμε σε μια ομαδική φωτογράφιση, πάνω στην εξωραΐσμένη οδό Marion την 1η Δεκεμβρίου. Μετά τη φωτογράφιση θα μας κεράσουν κουλουράκια και θαμας δώσουν, ως ενθύμιο, ανακυκλώσιμα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Share

10 thoughts on “Νέα από το δημαρχείο

  1. Κατάλαβα γιατί τα γράφεις όλα αυτά: μπούχτησες από τόση οργάνωση και θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα.

  2. Κατάλαβα γιατί τα γράφεις όλα αυτά: μπούχτησες από τόση οργάνωση και θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα.

  3. @porcupine: δεν αντέχω άλλο. Με το χαμόγελο με χαιρετά η αστυνομικός της γειτονιάς. Με το χαμόγελο απαντούν τις ερωτήσεις οι υπάλληλοι του δήμου. Στην ώρα του είναι το απορριματοφόρο που έρχεται με ραντεβού να μαζέψει τα ξερά φύλλα. Στην ώρα του τέλειωσε και ο εξωραϊσμός ενός κεντρικού δρόμου. Η πόλη είναι πεντακάθαρη. Οι πρώτες δύο ώρες στους χώρους στάθμευσης είναι δωρεάν. Τα σαββατοκύριακα εντελώς δωρεάν. Η βιβλιοθήκη εχει βάλει wifi που πιάνει και το πάρκο 5 στρεμμάτων μπροστά της. Έχει ανοίξει και καφενείο μέσα που σερβίρει και στο πάρκο. Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν βλέπω. Στο κέντρο της πόλης, και παντού, βρίσκω να αφήσω το αυτοκίνητο σε 5 λεπτά. Όταν είναι καλός ο καιρός πάω με το ποδήλατο χρησιμοποιώντας τους ποδηλατόδρομους. Κορναρίσματα δεν ακούω. Βρώμικα πεζοδρόμια δεν έχει. Στενά πεζοδρόμια με ανεμικά δεντράκια στη μέση δεν έχει. Αφίσες, συνθήματα σε τοίχους δεν έχει. Δεν αντέχω άλλο 🙂

  4. @porcupine: δεν αντέχω άλλο. Με το χαμόγελο με χαιρετά η αστυνομικός της γειτονιάς. Με το χαμόγελο απαντούν τις ερωτήσεις οι υπάλληλοι του δήμου. Στην ώρα του είναι το απορριματοφόρο που έρχεται με ραντεβού να μαζέψει τα ξερά φύλλα. Στην ώρα του τέλειωσε και ο εξωραϊσμός ενός κεντρικού δρόμου. Η πόλη είναι πεντακάθαρη. Οι πρώτες δύο ώρες στους χώρους στάθμευσης είναι δωρεάν. Τα σαββατοκύριακα εντελώς δωρεάν. Η βιβλιοθήκη εχει βάλει wifi που πιάνει και το πάρκο 5 στρεμμάτων μπροστά της. Έχει ανοίξει και καφενείο μέσα που σερβίρει και στο πάρκο. Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν βλέπω. Στο κέντρο της πόλης, και παντού, βρίσκω να αφήσω το αυτοκίνητο σε 5 λεπτά. Όταν είναι καλός ο καιρός πάω με το ποδήλατο χρησιμοποιώντας τους ποδηλατόδρομους. Κορναρίσματα δεν ακούω. Βρώμικα πεζοδρόμια δεν έχει. Στενά πεζοδρόμια με ανεμικά δεντράκια στη μέση δεν έχει. Αφίσες, συνθήματα σε τοίχους δεν έχει. Δεν αντέχω άλλο 🙂

  5. Κι ώμος, κάτι πρέπει να τις λείπει αυτης της “καλοκουρδιμένης πολιτείας”. Δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια.

  6. Κι ώμος, κάτι πρέπει να τις λείπει αυτης της “καλοκουρδιμένης πολιτείας”. Δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια.

  7. Φυσικά δεν είναι όλα τέλεια Νεκτάριε. Άλλωστε τί παει να πεί «τέλειο». Αυτό που μετράει είναι να έχεις κάτι καλό και αξιοπρεπές. Να μην έχεις να στεναχωριέσαι για το αν θα μαζέψουν τα σκουπίδια. Να μην νοιάζεσαι να προμηθευτείς ψωμί για πέντε μέρες επειδή η πολιτεία υπέκυψε στους εκβιασμούς μιας συντεχνίας φουρνάρηδων. Να μην έχεις να ψάχνεις μισή ώρα μέχρι να βρεις θέση για παρκάρισμα. Να μην βρίσκεις δρόμους κλειστούς από τριπλοπαρκαρίσματα ή από πορείες. Να έχεις μια αξιοπρεπή δημοτική βιβλιοθήκη.

    Αυτά δεν είναι τελειότητα. Αυτά είναι αυτονόητες συνθήκες για ποιότητα ζωής.

  8. Φυσικά δεν είναι όλα τέλεια Νεκτάριε. Άλλωστε τί παει να πεί «τέλειο». Αυτό που μετράει είναι να έχεις κάτι καλό και αξιοπρεπές. Να μην έχεις να στεναχωριέσαι για το αν θα μαζέψουν τα σκουπίδια. Να μην νοιάζεσαι να προμηθευτείς ψωμί για πέντε μέρες επειδή η πολιτεία υπέκυψε στους εκβιασμούς μιας συντεχνίας φουρνάρηδων. Να μην έχεις να ψάχνεις μισή ώρα μέχρι να βρεις θέση για παρκάρισμα. Να μην βρίσκεις δρόμους κλειστούς από τριπλοπαρκαρίσματα ή από πορείες. Να έχεις μια αξιοπρεπή δημοτική βιβλιοθήκη.

    Αυτά δεν είναι τελειότητα. Αυτά είναι αυτονόητες συνθήκες για ποιότητα ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *